Érdekes hírek érkeztek a Nintendo Switch 2-ről

Vágólapra másolva!
Mindenkinek jut majd az új konzolból. De sajnos a vállalat nem fogja csökkenteni a következő gép megjelenéséig az első generációs Nintendo Switch-modellek árait.
Vágólapra másolva!

Újabb hivatalos forrásból származó információk érkeztek a világszerte milliók által várt Nintendo Switch 2 kézikonzolról. A termék létezésének elismerését követően Shuntaro Furukawa, a Nintendo elnöke újabb információkat árult el vállalat befektetői számára, amelyek között akad jó és rossz hír is a fogyasztók számára.

nintendo switch kézikonzol játékkonzol videojáték
A 141 millió feletti eladásaival a Nintendo Switch már a világ harmadik legnagyobb darabszámban eladott játékkonzolja
Fotó: Alvaro Reyes / Unsplash / https://unsplash.com/photos/person-holding-black-and-orange-nintendo-switch-NOBH7Rq7ZN8

A rossz hírrel kezdve Shuntaro elmondta, hogy a vállalat nem fogja csökkenteni a következő gép megjelenéséig az első generációs Switch-modellek árait, nem látja ezt szükségesnek. Ehhez kapcsolódó érdekességként a legutóbb közölt adatok alapján már 141 milliónál is több kelt el a 2017-es kiadása óta a Switch-ből, ezzel jelenleg a világ harmadik legnagyobb darabszámban eladott konzolja, csak a Nintendo DS (154 millió) és a PlayStation 2 (155+ millió) előzi meg.

A jó hírekre rátérve a Nintendo elnöke szerint a piacra dobásakor nem lesz termékhiány a Nintendo Switch 2-ből, a vállalat különös hangsúlyt fektet arra, hogy az első pillanattól fogva képes legyen maradéktalanul kiszolgálni a kézikonzol iránti vásárlói érdeklődést.

Ezen túlmenően a japán cég távolságtartó a játékfejlesztésben épp mindenki által bevetni kívánt generatív mesterséges intelligenciával szemben. Shuntaro nem zárja ki a használatát, de állítása szerint a játékaival olyan egyedi és a Nintendóra jellemző értéket kíván adni a vevők számára, amely nem alkotható meg pusztán technológiával.

Véleménye szerint a Nintendo több évtizednyi tudása és tapasztalata többet ér a generatív mesterséges intelligenciánál.

A Nintendo Switch 2 idén legfeljebb bemutatkozik majd, várhatóan 2025 első felében kezdődhet meg a bolti forgalmazása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!