Lecsapott az óriás mellű mangalányokra a Twitch

Vágólapra másolva!
Már a saját maguk helyett virtuális avatarokat mutogatók is bajba kerülhetnek. A szexuálisan szuggesztívnek ítélhető tartalmak minden formáját próbálja kiszorítani felületéről a Twitch.
Vágólapra másolva!

Ugyan a Twitch ügyvezetőjének személyesen látszólag semmi baja sincs a magukat mutogató streamerekkel, azonban az élő közvetítéses szolgáltatás általánosságban véve csak rendkívül limitált mértékben engedélyezi a potenciálisan szexuálisan szuggesztívnek ítélhető tartalmakat. Az év elején konkrétan macska-egér harcot kellett vívnia az erotikus jellegű közvetítésekből minden áron pénzhez jutni kívánó nőkkel, miután azok mindig kitaláltak valamit, hogy magamutogatás közben technikailag ne sértsék a szabályzatát.

Twitch Manga vtuber
Egy tipikus vtuber a Twitch felületén.

Az elmúlt fél évben látszólag kifutottak a kiskapukból az érintettek, a Twitch pedig most új „áldozatokat” talált magának, ezúttal a v-tuber (virtual youtuber) rétegműfajban alkotók egy részére csapott le. Ők ugyanolyan tartalmakat streamelnek, mint a Twitch tipikus személyiségei, azonban saját maguk mutatása helyett manga stílusú avatarok képviselik őket az adásban, egyes esetekben óriási rajzolt keblekkel és dekoltázzsal.

A Twitch eddig békén hagyta az érintetteket, azonban internetes panaszok alapján most nekiállt átmeneti fiókfelfüggesztéseket osztogatni számukra a szexuálisan szuggesztívnek ítélt avatarjaik miatt, a közösségi irányelvek megsértésével vádolja azokat. 

Úgy tűnik, hogy mostantól a virtuális mangalányok is kénytelenek lesznek annyira felöltözni, mint a valódi streamerek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!