Sürgősen orvosi ellátásra szorult Erdélyi Mónika

Vágólapra másolva!
Erdélyi Mónika a YouTube-csatornáján osztott meg egy videót, melyben arról mesélt, hogy a lehúzott ablakon berepült az autójába egy lódarázs, ami megcsípte a derekát. Nagyon rosszul érezte magát, a sok kellemetlen tünet miatt pedig az ügyeleten kötött ki.
Vágólapra másolva!

Erdélyi Mónikát az autójában csípte meg egy hatalmas lódarázs, erről pedig egy egész hosszú videót készített, amit feltöltött a YouTube-csatornájára. "Az első pillanatban azt éreztem, amikor megcsípett, hogy picit megszédültem, a csípést követő percekben. De akkor még azt gondoltam, ebből nem lesz nagyobb probléma, mert nem vagyok allergiás a darázscsípésre. Legalábbis nem voltam" - mondta a műsorvezető, aki először egy ügyeletes gyógyszertárba ment, ahol először antihisztamint, egy allergia vagy túlérzékenység elleni gyógyszert ajánlottak neki.

Be is vettem gyorsan egyet. Mire beültünk a kocsiba, addigra a bal szemem úgy bepirosodott, hogy konkrétan vörös lett teljesen.

 De csak az egyik, nagyon csúnya lett. És elkezdett viszketni mind a két sarkam, majd a talpam is. Akkor már nagyon megijedtem, mert ilyet én még soha nem éreztem" - mesélte, majd mivel egyre több furcsa tünetet tapasztalt, visszaszaladt a patikushoz, aki a hallottak alapján azt mondta neki, szíve szerint mentőt hívna hozzá.

A legközelebbi ügyeletes orvos tíz percre volt tőlük, így Erdélyi Mónikáék ismét autóba ültek, majd célba vették a rendelőt. Amíg az ügyeleten ültek, a hangja is kezdett elmenni, fátyolossá vált, majd felment nagyon a vérnyomása és hirtelen lázas is lett.

Bekerültem a doktornőhöz, és el kell mondjam, hogy elképesztő ellátásban részesültem, szóval szuper jó volt a nővér vagy az asszisztens, az orvos azonnal megtett mindent, amit lehetett. Például kaptam a karomba egy branült, mert azt mondták, most egy ilyen három injekcióból álló koktélt fogok kapni.

Fél óra kellett, mire a tünetei enyhültek, majd haza tudott vezetni az ügyeletről.

De gyerekek, ez borzalmas volt. Szóval én azért csináltam meg ezt a videót – nem azért, hogy most magamat sajnáltassam, hanem azért, mert nagyon-nagyon legyetek óvatosak! 

Erdélyi Mónika egy barátja videóját is megmutatta, aki szintén elmesélte a lódarázs-csípése történetét. Kiemelte, hogy a lódarazsak kifejezetten veszélyesek az emberre, ezért azt tanácsolta, vészhelyzet esetére mindenki tartson magánál antihisztamin-tablettát, amennyiben pedig a gyógyszer nincs elérhető közelségben, mindenképpen érdemes minél gyorsabban orvosi segítséget kérni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!