Most leszámolunk a konyhai tévhitekkel - változtasson a rossz beidegződésein

fakanál, vágódeszka, klopfoló, fa, konyha, főzés
Vágólapra másolva!
A legtöbb ember számára máig nem egyértelmű, hogy gyümölcs-vagy zöldség-e a paradicsom, érdemes-e olajat önteni a tészta főzővizébe, és hogy meg kell-e mosni a nyers húst, mielőtt feldolgoznánk? Ha szeretné egy életre tisztázni ezeket a kérdéseket, olvassa el mai cikkünket.
Vágólapra másolva!

A nullkalóriás ételek mítosza

Bár sok diétaguru hangsúlyozza előszeretettel, azonban jegyezzük meg egy életre: nullkalóriás élelmiszerek nem léteznek!

Ugyanis minden ételnek - legyen az alma vagy marhagulyás - van egy adott kalóriatartalma, eszerint bármi hizlalhat, amiből túl sokat eszünk.

Azonban való igaz, hogy nehéz lenne annyi kalóriát például sárgarépából vagy nyers káposztából bevinni, hogy hízzunk tőle, illetve rosttartalmuknak köszönhetően több energiába kerül feldolgozni őket a szervezetnek, mint a cukor-és zsírdús készételeket, amelyekből könnyedén túlehetjük magunkat, ha nem vigyázunk.

káposzta
Fotó: pixabay.com