Hús nélkül is nagyon finom: így készül a tökéletes padlizsános tészta

padlizsános tészta
A padlizsános tészta receptje azért különleges, mert egy másik ízletes padlizsános fogást is elrejtettünk benne.
Vágólapra másolva!
Aki a hétvégi nehéz ebédek után egy könnyed, finom és tartalmas fogást készíteni a hét elején, annak a padlizsános tészta tökéletes választás. Ez a hús nélkül is laktató étel ráadásul pillanatok alatt kész, és gazdag ízvilágával megszépíti a borongós napokat, ezt garantáljuk.
Vágólapra másolva!

A padlizsán alacsony kalóriatartalmú zöldség, ugyanakkor gazdag rostokban, bőségesen tartalmaz C-, K- és B6-vitamint, valamint fontos ásványi anyagokat, mint a kálium és a mangán. Antioxidáns hatású, ennek köszönhetően véd a szabad gyökök káros hatása ellen, gyulladáscsökkentő, és még a szív egészségét is támogatja. 

padlizsános tészta
A padlizsános tészta receptje azért különleges, mert egy másik ízletes padlizsános fogást is elrejtettünk benne. 
Fotó:  Mindmegette 

Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen sokféleképpen felhasználható alapanyag. Lehet belőle szendvicskrém, könnyed saláta, de grillezve vagy sütve, bundázva is nagyon finom és tápláló. 

Ezúttal egy könnyed tésztaételt készítettünk belőle, ami garantáltan ízleni fog az egész családnak!

Így készül a padlizsános tészta

A padlizsános tészta receptje azért különleges, mert egy másik ízletes padlizsános fogást is elrejtettünk benne. Első lépésként a fokhagymás sült padlizsán elkészítésének kell nekilátnunk.

Fokhagymás sült padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

  1. Megmossuk a padlizsánokat, a végeiket levágjuk, zöldséghámozóval meghámozzuk. Először felcsíkozzuk, majd felkockázzuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk egy vastag falú serpenyőben. Beledobjuk a padlizsánt úgy, hogy nem zsúfoljuk túl az edényt. Ha kicsi a serpenyőnk, akkor süssük több adagban. Ha túl sokat készítünk egyszerre, akkor nem sülni, hanem főni fog. Kevergetve barnára pirítjuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és csak akkor sózzuk meg, ha teljesen készen van.

Ezt a receptet elkészíthetjük vacsorára, lehet salátaalap, gazdagíthatunk vele pörkölteket vagy bármilyen fogást. Ha kész a sült padlizsán, folytathatjuk a tészta elkészítését.

Padlizsános tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagettitészta
  • 1 adag fokhagymás sült padlizsán
  • 1 nagy marék olajbogyó felkarikázva
  • 1 tk. kapribogyó
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 db csilipaprika
  • 1 nagy marék koktélparadicsom
  • bors

A tálaláshoz:

  • reszelt parmezán

Elkészítése:

  1. Sós vízben és kifőzzük a tésztát.
  2. A fokhagymás sült padlizsánhoz hozzákeverjük az olajbogyót, a kapribogyót, a felaprított kakukkfüvet és a feldarabolt csilit. Pár percig együtt pirítjuk. Beledobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, és még annyi ideig főzzük, hogy a paradicsomok ne essenek szét.
  3. Ha kifőtt a tészta, leszűrjük, és összekeverjük a padlizsános raguval. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk kicsit összeérni az ízeket, majd tányérokba szedjük, és reszelt parmezánnal tálaljuk a padlizsános tésztát.

Ha további finom receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!