A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A pártok az internetről

Vágólapra másolva!
Az MSZP honlapja ellen egy több órán át tartó támadási kísérlet történt, amikor letölthetővé tették azt a kampányfilmet, amelynek sugárzását minden tévétársaság megtagadta.
Vágólapra másolva!

A Sensenet Internet Consulting szerda esti összejövetelén. Az internet a pártok életében címmel rendeztek egy szakmai találkozót. A meghívott pártok közül csak három jelent meg, a Fidesz és Centrum Párt képviselői a rendezvény előtt nem sokkal mondták le részvételüket. Akik ott voltak azonban, sok érdekességet mondtak el az érdeklődőknek. Simon Gábor az MSZP-től felidézte, hogy a www.mszp.hu ellen korábban már egy 24 órás nonstop támadást is sikerült kivédeniük, ám a legutóbbi, az április 3-án délután indított terheléses támadás már feljelentéssel zárult.

Sokan érdeklődtek Kövér beszéde iránt

Annak ellenére, hogy ekkor sem sikerült a hackereknek teljesen megbénítaniuk az MSZP honlapjának működését. Az átlagos lekérések száma nagyjából meghússzorozódott, de csak részlegesen lassult le az oldal működése. A támadás kiváltója vélhetően annak a reklámfilmnek a közzététele volt, amelynek sugárzását a televíziótársaságok elutasították. Ez az a politikai reklámfilm, amely Kövér László "akasztásos" beszédére utal, és azóta is csak a párthonlapon tekinthető meg. Talán ezért, talán másért, a szocialisták webes kommunikációja egyre nagyobb érdeklődést váltott ki, az utóbbi hetekben már tartósan harmincezer felett van az oldal látogatóinak száma.

Az MDF levelezőlistát indított a párt nemrég megújult honlapján, ám fórum rovatot szándékosan nem indítottak - mondta Kerekes Pál, a párt szakértője, aki a www.davidibolya.hu és a www.mdf.hu honlapok felelős szerkesztője. A fórumról azért mondtak le, mert korábban azt tapasztalták, hogy az nem a leghatékonyabb webes kommunikáció. Kerekes Pál vetette fel a beszélgetésben, hogy a következő ciklusban a parlamenti ülések élő közvetítése kikerül az internetre, webkamerák fogják továbbítani a történéseket.

Hiányzik az informatikai felkészültség a politikusoknál

Kovács Kálmán az SZDSZ-től elmondta, az új honatyáknak, honanyáknak hasznos lenne egy informatikai tanfolyamot szervezni, mert véleménye szerint a politikusok többsége digitális írástudatlan, elektronikai analfabéta. Bajban lennének, ha a törvénytervezeteket, előterjesztéseket digitális adathordozókon kapnák meg. Informatikailag tudatlan politikusok nem dönthetnének hatalmas informatikai pénzekről - mondta Kovács Kálmán. Kerekes Pál ezzel kapcsolatban felidézte azt az élményét, amikor a parlament informatikai bizottságának ülésén valaki csendben figyelmeztette, hogy ott nem illik notebookkal foglalkozni a közös munka idején. A szabaddemokrata politikus még azt is elmondta, hogy választási kampányuk belső kommunikációjában nagyon hatékonyan tudták használni az internetet. Mindennap nagyjából tízezer e-mailt küldtek szét a stábtagoknak, a sajtófigyeléstől kezdve a legfrissebb hírekig, amelyekre a helyi szabaddemokrata politikusoknak reagálniuk kellett a helyi eseményeken.
.
Mindhárom párt képviselője egyetértett azzal, hogy a pártok informatikai szakemberei között jó volna, ha lenne egy intézményes fórum, ahol minden lényeges dolgot megvitatnának.

Tasi Katalin

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!