Online piac indult gamerek számára

Kiállítás Save Game SaveGame Független Videojáték Kiállítás modern gaming retro vintage árkád
Vágólapra másolva!
A videojátékok nemzetközi piacának értéke 2016-ban megközelítette a 100 milliárd dollárt, 2019-re pedig szakértői előrejelzések szerint elérheti a 120 milliárd dollárt is. Emellett a használt videojátékok piaca is fejlődik, több milliárd dolláros üzletté nőtte ki magát. Ezt a piacot célozta meg a Swappygame.
Vágólapra másolva!

Felmérések szerint Magyarországon tíz internetezőből hat rendszeresen játszik valamilyen videojátékkal. A játékok viszont itthon elég drága mulatságnak számítanak így sajnos ezen a területen is virágzik a feketekereskedelem, de emellett a használt játékok adásvétele is komoly üzletággá nőtte ki magát.

Online kicsit egyszerűbb. Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Erre azonban mindeddig nem igazán létezett biztonságos, szervezett keretek között működő megoldás. A gamerek általában különböző közösségi média csoportokban online piactereken próbálják elpasszolni a már nem használt játékaikat, azonban

ez a módszer sok szempontból nem biztonságos.

Az egyelőre magyar nyelven, hazai felhasználók számára elérhető Swappygame segítségével viszont bárki pofonegyszerűen eladhat, vehet és csereberélhet használt videojátékokat. A platform kiszűri a hamisított, vagy kalóz játékokat is.

Tehát az eladó biztos lehet benne, hogy az eladás pillanatától a pénz rendelkezésre áll, illetve a vásárló is nyugodt lehet, hogy a pénzt csak akkor kapja meg az eladó, ha valóban eljuttatta hozzá a játékot" – fogalmazott Alcser Norbert alapító.

A használt videojátékok online piactere nemzetközi szinten is egyedülálló, éppen ezért a cég célja, hogy külföldiek számára is elérhetővé tegyék a szolgáltatást.

Könyvek esetében már bevált a modell

A videojátékok „Vaterájának" ötlete nem előzmény nélküli, hiszen az alapító csapat a Rukkola nevű, több mint 35 ezer felhasználóval rendelkező, népszerű és sikeres könyvcserélő oldallal már értékes hazai és nemzetközi tapasztalatokat szerzett a műfajban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!