10 spórolási tipp online vásárlásaidhoz

Vágólapra másolva!
Gyakran vásárolsz online? Olvasd el tanácsainkat, hogyan lehet spórolni a legjobban online vásárlás esetén. Online vásárolsz? Gratulálunk. Megtetted az első alapvető lépést a spóroláshoz vezető úton. A lábad sem kell kitenni a házból, mégis kéznél van mindenféle termék, márka és eladó.
Vágólapra másolva!
Forrás: depositphotos.com

De ki tudod hozni belőle a legtöbbet? Ha online vásárolsz ahelyett, hogy boltba mennél, spórolhatsz is. De ez tényleg csak az alap. Nagyon sok más lehetőséged van arra, hogy még többet spórolj, és még érdekes termékeket vagy ajándékokat is kapj. Ebben a cikkben 10 pontot fogunk részletesebben bemutatni, amelyek segítenek a lehető legnagyobb mértékben spórolni online vásárláskor. Ezen kívül megtudhatod, hogyan lehet különféle termékeket teljesen grátisz kapni.

Hasonlítsd össze az árakat!

Leültél a számítógéped elé, és elkezdtél a Google-ben egy új mosógépet keresni, mivel a régi pont elromlott. Ismersz egy elektronikai webshopot vagy gyártót, és az ő oldalán a kedvenc márkádat keresed. Igen, minden laikus vásárló ezt teszi.

De te csináld másképp. Először keress egy árösszehasonlító webhelyet. Ha a Google nem javasolta ezt azonnal, szánj pár percet egy kis keresésre. Adj meg egy adott terméket, esetleg márkát, és látni fogod ugyanazon termék listáját, különböző árakon.

Most már tudod, hol lehet legolcsóbban mosógépet vásárolni. Mielőtt azonban kivennéd a bankkártyát a pénztárcádból, kattints annak a webshopnak a profiljára, amelyben vásárolni szeretnél, és nézd meg az értékeléseket.

Forrás: depositphotos.com

Néhány webáruház lehet, hogy egyáltalán nem megbízható vagy ellenőrzött. Különféle hiányosságokat és vevői panaszokat találhatsz. Minden bizonnyal találsz olyan boltokat, amelyek kiváló minőséget, nagyszerű ajánlásokat és kedvező árakat kínálnak.

Most már tudod, hol éri meg vásárolni. Próbáld ki a népszerű Árukeresőt vagy akár a ÁrGépet!

Fizess előre utalással, ne utánvéttel!

Noha a felmérések szerint a magyarok egyre inkább szeretik a kártyás fizetést, vannak, akik nem bíznak a rendszerben, és inkább a jó öreg utánvétre támaszkodnak, és közvetlenül a futárnak fizetnek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a fizetési mód a legdrágább. A vállalatok néhány száz forintot számítanak fel a kézbesítés után, ami felesleges kiadás, főleg kisebb értékű vásárlások esetén.

Fizess kártyával! Legyen szó hitelkártyáról vagy bankkártyáról, ha felhasználható online fizetésekhez, azt mindenképpen tedd meg! Természetesen internet bankingen keresztül is fizethethetsz, de ennek van egy hátránya. Banktól függően több napot vehet igénybe a pénz átutalása. Ami azt jelenti, hogy a teljes megrendelési folyamat meghosszabbodik, és néhány nappal később kapod meg az új mosógépet.

Kártyával történő fizetés azt jelenti, hogy a pénzed azonnal az eladó számláján van, aki információt kap róla, így a megrendelés azonnal feldolgozható.

Ha már hallottál esetleg különféle csalókról, akik megszerzik a bankkártya adatait az internetről, majd visszaélnek velük, akkor sem kell aggódnod. Ugyanis egy ellenőrzött és megbízható webáruházat választottál.

Egy ilyen bolt garantáltan biztonságos fizetési módot használ, ezek általában GoPay, BigFisch, Barion vagy SimplePay, és nem kell aggódnod a pénzed vagy a személyes adataid biztonsága miatt.

Forrás: depositphotos.com

Használd ki az ingyenes szállítást!

Már említettük, hogy a kiszállítás nem feltétlenül a legolcsóbb mód. Ingyenes szállítást szeretnél, amennyire csak lehetséges. Ha már kártyával fizettél, és pár száz forintot megtakarítottál kézbesítéskor, olvass tovább.

A webshopok általában egy bizonyos összeget meghaladó vásárlás esetén ingyenes szállítást kínálnak. Ha 20 000 forintból hiányzik 10-20 ezer forint az ingyenes szállításhoz, akkor semmiképp ne vásárolj ész nélkül felesleges dolgokat, a néhány száz forintért nem érdemes megtenni.

Ha viszont úgy látod, hogy néhány apróbb tétel hozzáadásával már eléred az ingyenes szállításhoz szükséges minimális rendelési értékét, adj hozzá néhány apróságot. Válassz kisebb és olcsóbb, általános felhasználású termékeket, amelyeket később valamilyen módon meg kellene vásárolnod, valószínűleg drágábban is.

Gratulálunk. Két legyet ütöttél egy csapással.

Használj kuponkódokat!

Ingyenes szállítást is kaphatsz az egyes webshopok által kínált kuponokkal. Erre vonatkozó információkat közvetlenül az eladó weboldalán találhatsz, természetesen látható helyen. Különféle külső forrásokból is elérheted őket, de valószínűleg a legjobb, ha megnézed a speciális kuponoldalakat, ahol megtalálhatod a webshopot, és az elérhető kuponkódokat is.

Ez lehet a már említett ingyenes szállítás, lehet néhány százalékos engedmény vagy egy meghatározott összegű kedvezmény, de lehet egy kis ajándék is, stb. Különben is, ez egy nagyon egyszerű módja annak, hogy pénzt takaríts meg a vásárlásnál.

Vegyél részt nyereményjátékokon!

Ahogy az ügyfelek, úgy az eladók is, mindenki szereti a nyereményjátékokat. Egyrészt elősegíti az értékesítés növekedését, másrészt lehetőséget ad arra is, hogy nagyon értékes díjakat nyerjünk. És akkor most jöjjön az, hogy mégis hogyan lehet egészen ingyenesen dolgokat kapni az internetről.

Ha az egyik webshop törzsvásárlója vagy, akkor valószínűleg képben vagy az eladó kínálatával, így nem fogsz lemaradni az érdekes nyereményjátékokról.

Ezen felül, ha hűséges és rendszeres ügyfél vagy, általában azok közé tartozol, akiknek legnagyobb esélyük van a győzelemre. Miért? Mivel gyakrabban vásárolsz ott, mint a véletlenszerű vásárlók, így minden vásárlással csatlakozhatsz a játékhoz. Használd ki ezt!

Ha még nem tudsz semmit sem arról, hogy milyen nyereményjáték folyik jelenleg egy webshopban, az nem számít. Vannak olyan oldalak, ahol áttekintést találsz a webshopokban zajló nyereményjátékokról.

Forrás: depositphotos.com

A kifejezetten nyereményjáték oldalakon kívül ezt az áttekintést a kuponoldalakon, például Bonipo-n is megtalálod.

Összpontosíts a kiárusításokra és az akciókra!

Egy másik, viszonylag egyszerű és közismert módja az online és az "offline" vásárlásoknál történő megtakarításnak a kiárusítás előnyeinek kihasználása. Minden webshop, választéktól függően, meghirdet egy nagyobb kiárusítást bizonyos időszakonként. Ez akár egy meghatározott terméktípusra, de szinte mindenre is vonatkozhat.

Az alapelv az, hogy ne akkor vásárol meg, amikor mindenki épp azt vásárolja. Ha még nem nézted a télikabátot nyáron, amikor egyértelműen olcsóbb volt, akkor várj a karácsonyi kiárusításokra.

Csak tájékozódj, figyeld meg a helyzetet, és használd ki a megfelelő pillanatot.

Ne vásárolj hétvégén!

Ennek semmi köze sincs a vasárnapi boltzárhoz. A hétvége egy olyan időszak, amikor a családunknak, magunknak és a kikapcsolódásnak kell szentelnünk magunkat. De nézzünk szembe a tényekkel: amikor végre van időnk, és csak ülünk a TV előtt, eszünkbe jut, hogy új cipő kellene.

Ne! Ne csináld! Ha vasárnap este egy szép cipőt találtál jó áron az egyik webshopban, mentsd el kívánságlistádra, és hétfőn vásárold meg. Valószínű, hogy még olcsóbb is lesz.

Számos webshop, bár a terméktípustól függ, eltérő árakat kínálhat a hét különböző napjain. Ez elsősorban a forgalomhoz és a vásárlók számához kapcsolódik. Nos, a hétvégék általában a legdrágábbak, a hét eleje éppen ellenkezőleg, a legolcsóbb.

Ezt már tudjuk.

Cashback szolgáltatások

Tudod, mit jelent a cashback? Elméletben pénzt kapsz vissza a vásárlásodból. Csak regisztrálj az egyik cashback portálon, például a Refundon, hozz létre egy fiókot, válassz ki a partner webshopok listájából egyet, vásárolj, és a vásárlásod díjából egy bizonyos összeget közvetlenül a fiókodba kapsz vissza.

Forrás: depositphotos.com

Kövesd a hírleveleket!

Igen, azok a bosszantó e-mailek, amelyekkel tele van a postafiókod, nagyon hasznosak tudnak lenni. Sok érdekes információt tartalmaznak. Legyen szó aktuális kínálatról, új kollekcióról, új márkáról vagy aktuális kedvezményekről, nyereményjátékokról és egyéb promóciókról, amelyek segítenek spórolni. A szórólapokon és hírleveken kuponkódokat és ehhez hasonló dolgokat is megtalálsz.

Közösségi média

Mivel már tudod, hogy megéri a webshopokban zajló események figyelése a spórolás érdekében, vagy hogy épp nyerj vagy kapj valamit ajándékba, a közösségi média ebben is tud segíteni.

A boltok saját Facebook és Instagram fiókokkal rendelkeznek, és általában nagyon sokat foglalkoznak velük. Rengeteg érdekes információt és hírt találhatsz itt. Ez valójában egy nagyon jó kommunikációs csatorna a hírlevél után, amelyet érdemes figyelni.

Ezenkívül néhány nyereményjátékot az eladók csak a közösségi médiában hirdetnek meg, így ez egy különleges lehetőség a nyerésre.

És ha már ennyi időt töltünk ezzel, nézzünk utána, hogy mégis mi éri meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!