A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Drágulnak a számítógépes komponensek

asus rog strix rtx 3080 geforce videokártya grafikus kártya
Asus ROG STRIX RTX3080 10G GAMING
Vágólapra másolva!
Az egyik közkedvelt gyártó tájékoztatta erről a fogyasztókat.
Vágólapra másolva!

Most már évek óta az ág is húzza az asztali számítógépeket építeni próbálókat: egy időben a memória és az SSD volt nagyon drága, utána a kriptobányászat miatt tartós termékhiány és áremelkedés történt a videokártyák piacán, később pedig az Intel nem tudott elég processzort gyártani. Az éppen aktuális probléma, hogy a belépőkategóriában nincs olyan videokártya, amelyért megérné pénzt adni, a középkategóriában és a felső kategóriában pedig megint csak óriási a termékhiány.

Asus ROG STRIX RTX3080 10G GAMING Forrás: Asus

Most az Asus a közösségi médián keresztül tudatta, hogy hamarosan még ennél is rosszabb lesz a helyzet, az idei első negyedévben feltűnően emelkedni fog a népszerű alaplapjainak és videokártyáinak az ára. Ennek több oka is van: nőtt a termékeiben használt komponensek ára, felment a működési költsége, drágultak a logisztikai tevékenységek, továbbá a szokásosnál több importvámot kell fizetnie.

Hírünk írásáig a rivális gyártók nem reagáltak az Asus bejelentésére, azonban a fenti okok egyértelműen ipari szintű kihívásoknak tűnnek, biztosan nem csak a tajvani céget érintik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!