Ilyen lesz az Oroszországban gyártott mobil

rutek r-fon okostelefon
Elméletileg Oroszországban gyártják az R-FON mobilt
Vágólapra másolva!
Testre szabott szoftvert futtat, feltűnően hasonlít egy kínai modellre.
Vágólapra másolva!

Az orosz APPSIM telegramos csatorna házigazdája szerint a Rutek nevű elektronikai gyártó hamarosan hivatalosan is leleplezi az első okostelefonját. Az R-FON névre keresztelt készüléket kifejezetten Oroszországban történő gyártásra és értékesítésre szánja a vállalat, az állami és üzleti vevők elméletileg már az év végétől beszerezhetik majd, míg a fogyasztói piacon jövőre válhat elérhetővé.

Oroszországban gyártják az R-FON mobilt Forrás: APPSIM / Telegram

Megjelenését és specifikációit tekintve az R-FON feltűnően hasonlít a kínai Vivo V25e modellre, a sejtések szerint ez adja az alapját, bár az előlapi kamerája cseppalakú bevágás helyett kijelzőfuratban található, a hátlapján pedig átrendezték a mélységérzékelő kamera és a vaku pozícióját.

A hírek szerint a készülék egy ROSA nevű operációs rendszerrel érkezik, ami az Android nyílt forráskódú verziójának megszépített, saját programbolttal ellátott változata. A telefon érdekesebb specifikációi közül kiemelhető a 6,7"-es kijelző, a MediaTek Helio G99 rendszerlapka, a 8 GB RAM, a 128 GB háttértár, az 50 MP-es fő hátlapi kamera, az 5000 mAh-es akku, és a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!