Befejezte három iPhone forgalmazását az Apple

apple store iphone 15 pro max
Egy ausztrál vásárló a megjelenés napján vett iPhone 15 Pro Max mobiljával
Fotó: Apple
Vágólapra másolva!
A tavalyi csúcsmobiljaitól is elbúcsúzott a gyártó.
Vágólapra másolva!

Péntek kora délután többek közt Magyarországon is megkezdődik a napokban bejelentett iPhone 16 mobilcsalád előrendelése. Ennek apropójából az Apple megszüntette három olyan korábbi készülékének a forgalmazását, amelyekre nincs szükség a kínálatában, a készletek erejéig már csak harmadik felektől lesznek kaphatóak.

A szanálás feltehetően senkit sem meglepő áldozata az iPhone 13. Helyette a legrégebbi és legolcsóbb az Apple webáruházában közvetlenül megvásárolható készülék immáron a 299 990 forintos kezdőárú iPhone 14, már persze az iPhone SE modellt nem számítva.

Ezzel szemben azt már elsőre sokan érdekesnek tarthatják, hogy az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max készülékektől is elbúcsúzott az Apple, elvégre a tavalyi csúcskészülékeiről van szó.

A helyzet valójában teljesen racionális, ezeknek a készülékeknek a közönsége már iPhone 16 Pro vagy iPhone 16 Pro Max modellt fog rendelni, ténylegesen nincs értelme készleten tartani a tavalyi termékeket.

Kapcsolódó érdekesség, hogy az iPhone 16 első reklámvideóját Budapesten forgatta az Apple, ami váratlan meglepetés volt a hazai közönség számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!