Így válthatsz legkönnyebben a Huawei csúcsmobiljára

Vágólapra másolva!
A Huawei P40 Pro az idei mobilos mezőny egyik legjobbja. Ha most cserélnéd le régi mobilodat egy P40 Pro modellre, a telefon saját előnyei mellett az átköltözés gyorsasága is vonzó lehet.
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

Huawei P40 Pro: a mindentudó csúcsmobil

Amikor manapság telefont választunk, már nem csak azért tesszük, hogy telefonálni tudjunk vele. Fényképezőgépet, videókamerát, mini multimédiás központot és játékkonzolt keresünk egyben, és ha azt szeretnénk, hogy mindegyik funkció a lehető legjobb minőségben, kényelmesen és gyorsan rendelkezésre álljon, a prémium kategóriájú mobilokat célozzuk meg.

A Huawei P40 Pro belsejében a jelenlegi leggyorsabb és legerősebb hardveres "motor" dolgozik, amely ráadásul már támogatja a legtöbb 5G hálózatot és képes az új, 160 MHz Wi-Fi 6 Plus hálózatokkal is kommunikálni, így biztosan működni fog azokkal a vezetéknélküli hálózatokon is, amelyek még csak most kezdenek elterjedni Magyarországon.

A gyors és mindenre bőven elegendő mennyiségű RAM és tárhely is abban segít, hogy az erős készülékeken még a legkomolyabb appok is simán fussanak. Ami biztosan azonnal lenyűgöző hatással lesz mindenkire, az a lekerekített szélű, csodálatos színvilágú, éles kontraszttal rendelkező kijelző. A megnövelt képfrissítési sebesség miatt simábbnak tűnik minden animáció, ha pedig elhúzzuk az ujjunkat a kijelzőn, az mindenféle késedelem nélkül reagál, így sokkal szebb lesz a videólejátszás vagy a játék is. Hogy a megjelenítő teljesen betölthesse az előlapot, az ujjlenyomat-olvasó is beköltözött alá, ráadásul elődjéhez képest 30 százalékkal gyorsabban azonosítja a felhasználókat.

A fotós képességek terén lenyűgöző a P40 Pro tudása. A P40 Pro-val akár 10-szeres optikai és 100-szoros digitális zoomot is használhatunk, így sem a hozzánk közeli, sem pedig a távolabbi témák nem jelenthetnek akadályt. A fényképek rögzítésében az UltraVision szenzor segít, amely éles és kontrasztos képeket és villámgyors autofókuszt biztosít. A periszkópos lencserendszer ötször veri vissza a beérkező fényt, és 178 százalékkal növeli annak útját, így érhető el a zoomoláskor is kifogástalan minőség. Ráadásul a tripla digitális és optikai stabilizáció miatt "kézből" is könnyen fotózhatunk messze lévő témákat, de mozgás közben sem lesz elmosódott a végeredmény.

A tökéletes fotók készítésében segít a Huawei XD Fusion Engine mesterséges intelligenciát használó szoftver, amely még gyenge fényviszonyok mellett is éles, részletgazdag végeredményt garantál - érdemes tudni ugyanis, hogy amikor egy gomb lenyomásával fotót készítünk, valójában nem egy kép készül, hanem közel egy tucat: különféle fény- és kontrasztbeállításokkal, fókuszokkal, maszkokkal ellátott felvételek sorát rögzíti a telefon egy pillanat alatt, és ezekből álltja össze a minden másnál pontosabb, élesebb és tökéletesebb fényképeket. Videózás közben szintén sokat segítenek a szoftveres funkciók, így a valós idejű háttérelmosás, vagy az AudiZoom funkció, amely még egy zajos tömegben is kiemeli a fókuszba állított személy hangját.

Forrás: Huawei

A világ leggyorsabban fejlődő app-kínálata

Egy mobiltól ma már nemcsak azt várjuk, hogy a legmodernebb hardveres megoldásokkal rendelkezzen, a szoftveres környezet is nélkülözhetetlen a zökkenőmentes használathoz. A Huawei saját ökoszisztémáját Huawei Mobile Services (HMS) néven hozta létre, amely rövid idő alatt a világ harmadik legelterjedtebb app-rendszere, jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 400 millió aktív felhasználóval rendelkezik, míg az alkalmazásokat 1,3 milliónál is több fejlesztő készíti. A HMS-be bekerülő, folyamatosan frissülő szoftverkínálatot a mobilokról az AppGallery használatával lehet elérni: az alkalmazás-áruház biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában tartalmazza a Huawei eszközökre elérhető appokat. Nem csoda, hogy az AppGallery már Kínán kívül is 90 millió felhasználót gyűjtött, Európában 9 hónap alatt ötszörösére, Magyarországon pedig háromszorosára nőtt az alkalmazásokat innen telepítők száma.

Appokból már most is van bőven, és napról napra tovább nő a jelenleg 60 ezret is meghaladó kínálat. Számos nemzetközi és magyar alkalmazást megtalálhatunk benne, így mindegy, hogy valamilyen helyi problémára keresünk megoldást például egy menetrend vagy moziműsor segítségével, vagy valamilyen világméretű közösségi szolgáltatást, képmegosztót, segédprogramot használnánk, hiszen ezeket mind megtaláljuk az AppGalleryben.


Költözz át villámgyorsan!

Amikor régebbi mobilunkról újra váltunk, sokszor macerás, hosszadalmas folyamatként éljük meg a folyamatot, hiszen át kell másolnunk a régi készülék tartalmát, fotókat, kontaktokat, üzeneteket, és persze az új telefonra fel kell telepítenünk az összes általunk használt alkalmazást is. A Huawei két hasznos szolgáltatással segít abban, hogy mindez kifejezetten gyorsan és egyszerűen megoldható legyen.

A Phone Clone alkalmazással a régi mobil minden adatát pofonegyszerűen másolhatjuk át az újra, akár androidos mobilról, akár iPhone-ról költözünk. Ehhez még külön Wi-Fi vagy mobilnet sem kell, elég egy hotspotot indítanunk az új mobilon, majd egy QR kód leolvasásával párosítani a régivel. Ezután kezdődhet a másolás, ahol könnyen kiválaszthatjuk, melyik adattípusokat szeretnénk áttenni frissen vásárolt készülékünkre - ezek pedig villámgyorsan, akár percenként 1 gigabájtos sebességgel repülnek át.

A másik hasznos segéd a Petal kereső, amely kitűzhető akár a telefon főképernyőjére is. A kereső segítségével könnyedén megtalálhatjuk a keresni kívánt alkalmazásokat az AppGallery kínálatában - de ha esetleg oda még nem került fel, a kereső megmutatja nekünk az

utat az applikációk más forrásból való beszerzéséhez, hogy minden rég megszokott app meglegyen az új mobilunkon is. A találatok mellett megjelenő gombbal akár azonnal telepíthetjük is az alkalmazásokat.

Látható tehát, hogy a Huawei P40 Pro nem csak hardveres felépítése és tudása miatt kiváló választás, a régi telefonról való átköltözés kényelmes, gyors lebonyolítása miatt is minden másnál többet kínál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!