Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Döntött a bíróság az énekesről, akinek tíz ember meghalt a koncertjén

At least 8 dead, several injured at US music festival: authorities  Horizontal
(FILES) In this file photo taken on October 7, 2018 US rapper Travis Scott performs onstage at the ACL Music Festival at Zilker Park in Austin. - Rappers Travis Scott and Drake have been sued for having "incited mayhem" after eight people were killed and dozens injured in a crush during a Texas concert, the law firm confirmed on Sunday. Texas firm Thomas J. Henry Law on Sunday tweeted a story published by the Daily Mail on the suit, confirming it had filed "one of the first lawsuits in Travis Scott Astroworld Festival tragedy." (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem emelnek vádat Travis Scott ellen, akinek a koncertjén tíz ember meghalt 2021-ben.
Vágólapra másolva!

Döntött a texasi Harris megye ügyészsége és bírósága, nem emelnek vádat Travis Scott ellen, nem tartják tehát felelősnek annak a tíz embernek a haláláért, akik a koncertjén kialakult pánik során vesztették életüket.

Travis Scott a színpadon Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro

Mint írtuk akkor, a 2021-es Astroworld fesztiválon pánik tört ki a tömegben, ami végül tíz ember halálát okozta – akiken talán segített volna, ha a koncert időben leáll, Scott azonban játszott tovább.

A rapper azzal védekezett, hogy a színpadról nem vette észre, hogy baj van, mint ahogy egyébként a tömeg más pontján álló rendőrök, biztonsági őrök sem. A bíróság a mostani döntéssel neki adott igazat, az esemény biztonságát nem a fellépőknek, hanem a szervezőknek és üzemeltetőknek kellett volna biztosítaniuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről