Dubajt tényleg látnod kell!

Vágólapra másolva!
Az alkohol drágább, mint az arany, a rendőrök Bugatti Veyronnal járőröznek, a legmagasabb épülete a 818 méter magas Burdzs Kalifa amelyik akár 120 centire is kilenghet szélben, és bár sivatagi város, az építkezésekhez importálják a homokot. De nem csak ezek miatt érdemes megnézned Dubajt.   Dubajt meg kell nézned!
Vágólapra másolva!
Forrás: pexels.com

Persze nem mindegy, hogy mikor. Sokan nem mérik fel kellően a lehetőségeiket, és akkor utaznak el Dubajba, amikor ott éppen nyár van. Csakhogy a dubaji nyár 50 fokot, állandó napsütést, egy egy homokvihart, és a szinte elviselhetetlenül magas – akár 85-90%-os páratartalmat jelent. Ezért inkább októbertől áprilisig érdemes meglátogatni: abban az időszakban 20-22 fok az átlaghőmérséklet, ami az európai utazó számára kellemesebb, élhetőbb, kibírható.

Dubaj nagyjából 5 óra repülővel, de egy másik világba érkezel: egy olyan sivatagi országba, ahol bármikor síelhetsz, ahol a több száz méter magas kilátó tetején teniszezhetsz, ahol az aranyat nem grammban hanem rúdban mérik, ahol a bevásárlóközpontban a számodra ismert és – még ismeretlen – világmárkák versengenek azért, hogy éppen náluk költsd el a dirhamjaidat.

Dubaji tévhitek

Forrás: pexels.com

Néhány évtizedig Párizst volt kötelező látnod, egy ideje Dubajt, amit a legtöbben úgy képzelünk el, mint egy helyet, ahol a kelet összes mesés kincse egy helyen megtalálható, a csodaszép dubaji feleségek szórják számolatlanul a pénzt és a tüzes tekintetű arab férfiakat körbelengi a nehéz túlfűszerezett parfümillatuk.

Pedig sokkal több ennél. Ahogy Párizs nem csak az Eiffel torony, Magyarország pedig nem kizárólag a kilenclyukú híd és a húsvéti hideg vizes locsolkodás, úgy Dubaj sem csak a csillogás és a pénz miatt érdekes, hiszen egy már 150 éve létező város, komoly történelemmel. Igaz, az elmúlt 20-30 évben került fel a térképekre azzal, hogy káprázatos fejlődésen ment keresztül. Ezt kell látnod.

Ismerd meg velünk Dubajt

Forrás: pexels.com

Dubaj éppen olyan város, mint a világ nagyvárosai. Vannak kötelezően meglátogatandó nevezetességei amit nem érdemes kihagynod, ahol szelfit kell készítened: az óceán természetesen úgy, hogy mögötted látszik a világ egyetlen hétcsillagos szállodája. Érdemes lefotózni a luxusautókat, észrevenni a különös szokásokat (például azt, hogy a tigris itt tényleg házi kedvenc) vagy akár az aranypiacot.

Mi szoktuk javasolni

  • a Deirát (a piacot) Bastakiyát (ahol látszik milyen volt az élet a luxus előtt)
  • és a Jumeirah Beach-et, ami egy nyilvános strand, és minden (tényleg minden) tökéletes fénykép itt készül.
  • Ha nagyon extrém vagy elmehetsz síelni a Mall of Emirates-be és sílécet sem kell vinned: lesz.

Szívesen megmutatjuk neked ezt a kelettel kevert különleges helyet. Kattints, és nézd meg a dubaji útjainkat!

Forrás: pexels.com

Dubaj rád vár!

Ha szeretnéd megismerni Dubajt, megtapasztalni azt a különleges hangulatot, ami körbelengi, érezni a luxust, amit nyújt neked, akkor érdemes meglátogatnod, mert nem fogsz csalódni: Dubaj éppen rád vár.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!