Vágólapra másolva!
Eladták a Reszkessetek, betörők! című filmben szereplő házat, méghozzá csillagászati összegért. A karácsonyi film bemutatása óta az ingatlan jelentős átalakításon ment át.
Vágólapra másolva!

Eladták a 90-es években készült Reszkessetek, betörők! című filmben szereplő házat, amelyben Kevin McCallistert véletlenül egyedül hagyták karácsonykor

Az Illinois állambeli Winnetkában található ötágyas, hat fürdőszobás ingatlan elképesztő 5,25 millió dollárért (1,8 milliárd forint) nem egészen egy hét alatt talált gazdára 

– írta meg a Sky News

A Zillow amerikai ingatlanügynökség szerint 2012 óta ez az első alkalom, hogy az ingatlant forgalomba hozták. A Chris Columbus által rendezett karácsonyi film bemutatása óta a ház jelentős felújításon esett át.

A tulajdonosok az elmúlt időszakban megduplázták az életteret egy nagy télikerttel, és egy korszerű kosárlabdapályát építettek hozzá.

A Világgazdaság hozzáteszi: az ingatlant, amelyet a cég a világ egyik leghíresebb házaként jellemez, két nappali, egy nagy konyha, egy háromautós garázs és egy „feledhetetlen lépcső” is található, amelyet a 10 éves Macaulay Culkin használt szánkózásra a filmben.

Reszkessetek, betörők!
A Reszkessetek, betörők! című film háza valójában egy kastély, rengeteg helyiséggel
Fotó: wikipedia - anarchosyn 

A filmben látható ház valós költségeit és a fiktív család pénzügyeit nemrégiben megvizsgálta a New York Times, és arra jutott, hogy nemcsak jómódú, tehetős családról volt szó a filmben, hanem annál többről. A chicagói Federal Reserve Bank közgazdászai szerint

1990-ben (a film bemutatásának évében) a McCallister család házát csak a chicagói háztartások felső 1 százaléka (!) engedhette volna meg magának, 

körülbelül 305 ezer dolláros jövedelemmel (ami 665 ezer dolláros éves jövedelem lenne mostanában, miközben egy átlagos amerikai háztartás jövedelme évi 70 ezer dollár).

Ahogy az Origo megírta, a ház valójában inkább egy kastély, rengeteg hálószobával: elég tágas ahhoz, hogy Kevin, a szülei, a testvérei, a nagynénje és a nagybátyja, valamint több unokatestvére kényelmesen el tudjon aludni - a filmbeli történet szerint - az utazás előtti éjszakán. És ez még nem minden, mivel Kevin apja a jelek szerint a számlát is állta, hogy mindenki Párizsba repülhessen karácsonyra. Akkoriban, 34 éve, a repülőutazás drágább volt: nem léteztek fapados, olcsóbb járatok, bárki nem repkedhetett ide-oda, pláne nem karácsonykor, amikor amúgy is az egekben voltak az árak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!