A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fisichella már Montrealról beszél

Vágólapra másolva!
A Renault csapata idén senkitől sem várt mélyrepülésbe kezdett. Most azonban van egy szikrányi remény, úgy tűnik, javulás állt be az istállónál, ami kimondottan a világbajnokságnak tenne jót. Giancarlo Fisichella a hétvégén még nem, de Kanadában már jó eredményre számít.
Vágólapra másolva!

A Renault olasz pilótája számára kiválóan végződött a múlt heti teszt a Paul Ricardon. Fisichella meg lehet elégedve a Renault R27-essel, mivel igazán remek köridőket produkált, ami bizonyítja, hogy az istálló valószínűleg javulást ért el.

A francia alakulat ez idáig nem tudta taratani az iramot a topcsapatokkal, a legjobb helyezése is csak egy szerény ötödik hely volt Ausztráliában, ami azért nem megszokott a címvédőtől. Ugyanakkor a tesztek alatt valami történt a gárdával, találtak egy-két igazán jó beállítást.

"Kevés leszorító erőnél az autó egyértelműen jobb, és a gumikkal összhangban jobb a tapadás is, és így fékezni is jobban lehet"- mesélte lelkesen Fisico, aki a pénteki teszten a második leggyorsabb időt autózta, csupán 17 ezredmásodperccel maradt el a legjobb időt teljesítő ferraris Kimi Räikkönentől.

Ennek az eredménynek köszönhetően Fisichella nagyon elégedett volt az autójával: "Először is leteszteltem az új első kerékfelfüggesztést, amelynek köszönhetően csökkent az alulkormányozottság, és stabilabb lett az autó hátulja is. Nem voltak technikai problémáink, simán ment a felkészülés."

"A leggyorsabb köröm kimondottan jól sikerült. A lágy keverékű gumival voltam úton, amivel nagyon jó tapadást lehet elérni. Az egész teszt nagyon jó volt, így bizakodva várom Montrealt"- tekintett kissé előre Fisichella.

A Kanadai Nagydíj ugyanis csak három hét múlva kerül megrendezésre, előtte van még egy állomás Monte-Carlóban: "Monaco olyan, mint a zsákbamacska. Az időmérő edzésen nagyon nagy csaták fognak zajlani, és majd meglátjuk, hogy mi fog kisülni belőle"- tette hozzá szűkszavúan az olasz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!