Így vásároljunk nyári gumit – otthonról, kényelmesen, Szlovákiában!

Vágólapra másolva!
A szlovákiai fogyasztók egyre többet vásárolnak – főleg ruhát, könyvet, kirándulást, belépőjegyeket, gyógyszereket, vitaminokat szereznek be online. A koronavírus-járvány miatt teljesen áttértünk az interneten történő vásárlásra, a legjobb nyári gumiszett kapcsán szintén érdemes ráklikkelni valamelyik megbízható webáruház oldalára. A nyári gumiabroncsokat számos típusban/méretben, terhelhetőségben és sebességi besorolásban kínálják a személygépkocsikhoz. Célszerű minőségi nyárigumi garnitúrát beszerezni, amely még jó pár évig hatékony alkatrésze lesz autónknak.
Vágólapra másolva!
Forrás: pexels

Mikor kell elvégezni a gumicserét?

Évente kétszer érdemes a gumicserét megtenni, először október végén majd március végén vagy április elején. Ilyenkor figyeljünk arra, hogy elegendő-e a szokásos gumicsere vagy inkább új szettet kell venni a járműre. A Gumywebshop oldalon többek között az alábbi termékekből válogathatunk:

Continental Premium Contact 6

Continental Sport Contact 6

Continental EcoContact 6

HANKOOK K129

HANKOOK RT05

MICHELIN E PRIMACY

MICHELIN PILOT SPORT EV

PIRELLI P7-2 Cinturato

VREDESTEIN Ultrac

VREDESTEIN Ultrac Vorti PLUS

YOKOHAMA BluEarth-GT AE51

YOKOHAMA BluEarth-XT AE61

Miért hasznos a nyári gumi?

A nyári gumiabroncsok megnövelt reakciókészséget, kanyarodási és fékezési képességeket nyújtanak. Ez jellemzően a speciális futófelületi mintáknak és gumikeverékeknek tulajdonítható, amelyek segítségével autónk biztonságosan az úton tartható. A nyári gumiabroncsok futófelületeit úgy hozták létre, hogy maximális tapadást eredményezzenek az úttest felületével. Mindezek mellett rugalmasak maradjanak, ezzel elősegítve a jobb tapadást. Ezek az abroncsok +7 fok vagy annál magasabb hőmérsékleten teljesítenek a leghatásosabban.

Vásároljunk online!

A járvány első hulláma alatt a szlovákiai lakosok hozzávetőlegesen 3 millió tranzakciót hajtottak végre, több mint 48 millió eurót költöttek el. „A kereskedők várhatóan még csak most fognak igazán aratni. A tranzakciók száma emelkedő tendenciát mutat.” –fogalmazott Lenka Buchláková., a Szlovák Takarékpénztár elemzője.

Az online vásárlás előnye, hogy nincs felesleges sorban állás, hiszen otthonról, kényelmesen és gyorsan vehetjük meg a kívánt terméket. Mindezek mellett számos fizetési alternatíva kínálkozik: utalhatunk, vagy virtuális bankszámlát használhatunk, illetve a leggyakoribb a bankkártyás tranzakció, ahol euróban vagy a megfelelő pénznemben is fizethetünk. A nyári gumit házhoz szállítják, de rendszerint személyesen is átvehető az előre egyeztetett helyen és időben. További pozitívum, hogy az e-shopokban gyakran találkozhatunk akciókkal vagy kedvezményekkel.

Hátrány lehet, hogy a kiválasztott gumiabroncsot vagy szettet nem tudjuk megfogni, megvizsgálni, illetve alaposabban ellenőrizni. Az aggodalmak elkerülése miatt mindig csak a Szlovákiában minősített vagy bejegyzett webáruházból vásároljunk és olvassuk végig, hogy adott üzlet mit kínál, valamint nem árt, ha a vásárlói visszajelzéseket is követjük. A nem megbízható üzleteket pedig kerüljük el!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!