Visszatér sokak kedvence, a legkisebb valódi kabrió

Fotó: BMW Group
Vágólapra másolva!
Az új Mini Cooperből is készül nyitott változat, méghozzá benzinmotorral és egy régről ismerős alaktrésszel.
Vágólapra másolva!

Európában (az angliai Oxfordban) gyártják az új, negyedik generációs Mini Cooper F67 gyári kódú Convertible változatát, méghozzá a bevált platformon, tehát csak belső égésű motorokkal lesz megvásárolható. A nyitott autózás szerelmeseinek nincs meglepetés, hiszen az előző generációból változtatások nélkül veszik át a vászontetőt, van napfénytető-funkció (40 cm széles nyílás), egyébként a komplett szerkezet nyitása 18, a csukása 15 másodpercig tart – menet közben 30 km/órás tempóig végezhető a művelet. 

Fotó: BMW Group

Felár ellenében szürke Union Jack mintával is adják az alapesetben fekete vászontetőt. Lefelé nyíló ajtón át közelíthető meg a 215 literes a csomagtér (ez amúgy érdekes módon 5-tel több a zárt, háromajtós változaténál), 

ami a tető lenyitása után mindössze 160 literesre csökken,

igaz, a pakolásnál a legnagyobb korlátot úgyis is a kis méretű nyílás jelenti. Apropó, háromajtós modellek: azoktól eltérően hagyományosabb formájú a kabrió hátsó lámpája.

Fotó: BMW Group

Ebből sorhármas alapváltozatot sem kínálnak, már a C alapmodellben is kétliteres, négyhengeres benzines dolgozik (163 LE/250 Nm), míg az S-ben már 204 lóerővel gazdálkodhat a sofőr. Újra lesz vászontetős JCW (ennek ugye 306 LE a teljesítménye a zárt karosszériában). Később várhatóan visszatér majd az előző generációnál csak mintegy mellékesen készített elektromos kabrió is, immár önálló platformon és kínai gyártásból.

Fotó: BMW Group

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!