Vágólapra másolva!
2011 őszén, szeptember első heteiben volt legutoljára 278 alatt az euró árfolyama, kedden ismét erre a szintre került kora reggel. Napközben azonban veszített értékéből a magyar deviza, így az euró 280 fölé szaladt.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés
10:51
július 31, 2012
Vágólapra másolva!

Menetel a forint

Erősödéssel kezdett a forint kedden. A jó erőben lévő forint 277,6-ig ment az euróval szemben kora reggel, majd kissé korrigált. A dollárt 226,5, a svájci frankot 231,4 forintért adták. A forint tavaly ősz óta nem volt ilyen erős.

11:00
július 31, 2012
Vágólapra másolva!

Kritikus hetek a központi bankoknál

Az amerikai és az európai jegybankok kritikus hét előtt állnak, mivel a piac nagyon várja, hogy milyen lépésekkel válaszolnak a lassuló gazdaságra - írta a Wall Street Journal. A piacok az elmúlt napokban azokra a várakozásokra emelkedtek, hogy az amerikai Fed és az Európai Központi Bank további lépéseket tesz a hitelpiac kiszáradása ellen - ha nem a héten, akkor a következőkben. Kedden a Fed, csütörtökön az EKB ülésezik, az onnan származó hírek mozgathatják meg a piacokat. A Marketwatch szerint a Fed először csak azt fogja éreztetni, hogy meghosszabbítják a rekordalacsonyan tartott kamatot 2015-ig.

11:05
július 31, 2012
Vágólapra másolva!

Optimizmus fűti a tőzsdét

Tovább folytatódhatnak a pozitív folyamatok kedden a Budapesti Értéktőzsdén is a kedvező nemzetközi hangulat hatására, ezért enyhe pozitív nyitásra számítanak a megkérdezett tőzsdei szakértők.

Varjú Péter, az Erste üzletkötője szerint kedden tovább folytatódhat a múlt héten kialakult pozitív hangulat a nemzetközi értékpapírpiacokon, ami magával húzhatja a magyar börzét is. Mivel lemaradó volt a magyar értékpapírpiac nemzetközi viszonylatban, ezért az üzletkötő úgy vélte, az optimizmus kedden napközben erősödhet. Varjú Péter nulla körüli pozitív nyitásra, és napközbeni jelentősebb emelkedésre számít a BÉT-en, főként az OTP, a Mol és a Richter részvények esetében.

Mohos Imre, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint is nulla körüli pozitív nyitás várható kedden a BÉT-en. Úgy vélte: a Richter papírja akár 40 ezer forint fölé is erősödhet, de emelkedésre számít a Mol és az OTP részvények esetében is. (MTI)

11:50
július 31, 2012
Vágólapra másolva!

Visszapattant a forint

A rövid erősödést lezárva hirtelen visszaugrott az euró árfolyama 279 környékére. Tíz óra előtt 278,8 forint volt az euró, 227,3 a dollár, és 232,1 forint a svájci frank.

11:52
július 31, 2012
Vágólapra másolva!

Zsebre teszik a profitot

Profit-realizálás miatt gyengült a forint kedden - mondta Pálffy Gergely, a Buda-Cash pénzpiaci elemzője. Szerinte az ázsiai piacokon már látszott, hogy a javuló hangulatban az eddig elért nyereséget fogják kivenni a befektetők, ami megakasztja az emelkedést.

19:42
július 31, 2012
Vágólapra másolva!

17,38 Gyengült a forint

Kora este, húsz perccel 6 óra előtt az euró 280,70 forintba került devizapiacon, ami több mint 3 forinttal haladja meg a reggeli jegyzést. A frank árfolyama ezzel párhuzamosan a dollár és a frank 1,5-1,5 forinttal 228,10, illetve 233,80 forintra erősödött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!