Lent kezdett a BUX, de erősödés várható

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 52,24 pontos csökkenéssel, 16 382,33 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,32 százalékkal gyengült, de a negatív nyitás ellenére tovább folytatódhat szerdán a mérsékelt optimista hangulat a magyar és a nemzetközi tőzsdéken, az MTI által megkérdezett részvényelemzők szerint.
Vágólapra másolva!

Illés László, a Quaestor Zrt. elemzője elmondta: a szerdai kereskedési napon hatványozottan érződhet a hatása, az amerikai jegybank elnökének keddi beszédének, amely nem bizonytalanította el a befektetőket. Ennek ellenére azonban azok várhatóan óvatosak maradnak, mivel számos nemzetközi piacon már napok óta emelkednek az indexek, így egy trenden belüli korrekciós hullám is elképzelhető.

Illés László úgy vélte, egész nap kitarthat a mérsékelten pozitív befektetői hangulat, míg az elkövetkező napokat Bernanke meghallgatásának szerdai folytatása, valamint a multinacionális vállalatok gyorsjelentéseinek eredményei határozhatják meg.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a szakértők által jónak értékelt vállalati gyorsjelentések miatt majd tovább folytatódhat az elmúlt napok optimizmusa a piacokon.

A magyar részvénypiac forgalma 24,8 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a Richter kivételével mind erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!