Magyarországon nem kínos korruptnak lenni egy kutatás szerint

Vágólapra másolva!
Magyarországon nem kínos korruptnak lenni és megvesztegetés nélkül nem lehet sikert elérni - derül ki egy friss kutatásból.
Vágólapra másolva!

Minden második magyar hagyná magát megvesztegeteni, ha családja, munkahelye vagy vállalkozása érdeke ezt kívánja - derül ki a DGS Global Research tanácsadó cég 1200 ember bevonásával készített kutatásából. A Világgazdaság megrendelésére készített felmérés szerint Magyarországon nem kínos korruptnak lenni, az emberek együtt élnek ezzel.

Tízből legalább nyolc ember gondolja úgy, hogy az elmúlt tíz évben növekedett a korrupció és szintén 80 százalékos volt azok aránya, akik a közvetlen környezetükben is találkoztak megvesztegetéssel. Szintén ennyien mondták, hogy érdemes harcolni a gazdaság és a társadalom számára káros, az adófizetők és az állam számára a beruházásokat feleslegesen drágító korrupció ellen - derül ki a felmérésből.

A megkérdezettek 90 százaléka azt mondta, egy vállalkozás nem érhet el sikert korrupció nélkül; a megkérdezettek harmada szeirnt pedig még lobbizáshoz is szükség van a megvesztegetésre. A politika mellett a gazdaságban is komoly problémát jelent a korrupció, egytől tízes skálán a politika kilencest kapott, a gazdasági élet pedig nyolcast.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!