Vágólapra másolva!
A Moody's kitette a legjobb befektetési kategóriából a brit kiskeresdelmi hálózatot, mert a nagyszabású, 360 milliárd forintos minőségjavító programnak idő kell, hogy beérjen.
Vágólapra másolva!

Megvonta a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, a Tesco elsőrendű osztályzatát a Moody's Investors Service hitelminősítő cég, arra a véleményére hivatkozva, hogy időbe telik, mire a cég nemrég bejelentett minőségjavító intézkedései eredményt hoznak.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja A3-ról egy fokozattal a közepes Baa1 befektetési szintre süllyesztette a Tesco besorolását. A leminősítéshez fűzött elemzésében a Moody's felidézi, hogy a Tesco egymilliárd fontos (durván 360 milliárd forintos) beruházási programot jelentett be nagy-britanniai áruházainak minőségi fejlesztésére. A hitelminősítő szerint ugyanakkor csak egy idő után fognak jelentkezni azoknak az intézkedéseknek az előnyei, amelyeket a Tesco az előző években tapasztalt profitnövekedési ütem újbóli elérése végett jelentett be, különös tekintettel a jelenlegi kedvezőtlen nagy-britanniai üzleti környezetre, amely nem segíti a Tesco értékesítésének bővülését.

A Tesco a héten 2,806 milliárd fontos, vagyis közel 1020 milliárd forintos adózott eredményt jelentett a februárban zárult pénzügyi évéről. Ez 5,7 százalékkal több az előző évi 2,655 milliárd fontnál. Magyarországon azonban nem ment ilyen jól a láncnak, mert a 12 milliárdos válságadó nagyon megcsapolta az itteni leányvállalat profitját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!