Téves pletyka a Richter felvásárlása

Vágólapra másolva!
A Richternél cáfolják a megjelent pletykát, miszerint amerikai partnercégük, a Forest felvásárolhatja őket.
Vágólapra másolva!

Beke Zsuzsa, a Richter PR vezetője a Bloomberg kérdésére válaszolva elmondta, hogy megalapozatlan piaci spekuláció, miszerint a hazai gyógyszergyártót amerikai partnercége, a Forest felvásárolhatja.

Mi volt a pletyka alapja?

Pro...

A pletyka mozgatórugója egy múlt heti akvizíció lehetett, miszerint a Forest (azaz a Richter amerikai partnercége) 2,9 milliárd dollár fejében felvásárolja az Apatis nevű gyógyszercéget, ráadásul ezen kívül újabb cégeket is bekebelezhet a jövőben - értesült a Napi Gazdaság. A tranzakció napvilágra való kerülése óta a Richter forgalma is megélénkült, sőt, árfolyama közel 10 százalékos pluszban is járt. Igaz, ma már a piaci hangulattal összhangban csökkenést mutat a részvény.

A lépést némileg erősíthette, hogy az amerikai gyógyszercég vezérigazgatója korábban arról számolt be a Financial Timesnak, hogy szeretné, ha a piac gyorsan növekvő cégként tekintene a Forestre, de azt is megemlítette, hogy hosszú a listája a felvásárolandó cégekről.

A Richter napi grafikonja Forrás: Bloomberg, Investor.hu

...és kontra

A Forbes legfrissebb számában megjelentek szerint azonban csaknem kizárható, hogy sor kerüljön a tranzakcióra. Ebben ugyanis Bogsch Erik, a vállalat vezérigazgatója kifejti, hogy nem kívánnak egy nyugati gyógyszercég leánya lenni. Ráadásul ne feledjük, hogy az állam 25,24 százalékos részesedéssel rendelkezik a Richterben, ami szintén csökkentheti a felvásárlás lehetőségét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!