Távmunka, otthoni tanulás és szórakozás egyszerűen

Vágólapra másolva!
A koronavírus idején a nappaliból iroda, a gyerekszobából tanterem lett, ami komoly fejtörést állított a családok elé, hogy használhatnák egyszerre akár többen az otthon meglévő számítógépet. Szerencsére a Huawei MateBook modelljei megoldást nyújtanak minden helyzetre, és könnyebbé tették a Könyves család életét.
Vágólapra másolva!
Forrás: Huawei

A Könyves családban komoly problémát okozott a karantén. Máté például még világosan emlékszik arra, amikor a cégnél bevezették az otthonról dolgozást. Minden hétköznap kínszenvedés volt, mivel az erős, irodai PC-je helyett egy elavult, kókadozó laptoppal kellett fontos feladatokat elvégeznie, a meetingeken alig látták és hallották egymást a kollégákkal a gyenge kamera és a kezdetleges hangrendszer miatt, ráadásul mindig a fali áramcsatlakozó mellé kényszerült, hiszen a gép akkumulátora csak pár órán át bírta egy-egy feltöltés után.

Marcsi kreatív feladataihoz szintén kevésnek bizonyult saját korábbi notebookja, a fakó kijelzőn nem voltak igaziak a készülő videók színei, a gép felülete pedig csak úgy izzott az erőlködő processzor miatt egy komolyabb effekt alkalmazásakor. Márkot eközben a sebtében összeállított asztali gépéhez szegezte a videós tanórák sorozata, amelyeket csak bonyolított a külső kamera - no és persze az a tudat, hogy este nem tudja a feszültséget egy jó kis multiplayer játékkal levezetni, mert egyszerűen kevés hozzá a konfiguráció ereje.

Aztán eldöntötték: ennek egyszer és mindenkorra vége. Körülnéztek az elérhető eszközök között, és úgy döntöttek, a kis család a laptopok esetében is egy családból válogat, mert ennek modelljeiből mindegyikük kiválaszthatta a neki legmegfelelőbbet. Azóta mindegyikük Huawei MateBook laptopot használ, és ezért a hétfői vidámság: tudják, hogy aznap is kényelmesen, gyorsan és élvezetesen dolgozhatnak, tanulhatnak és szórakozhatnak.

Erő, stílus, biztonság és játék

Máté leginkább annak örül, hogy elmozdulhat a fal mellé tolt asztalkától és a kényelmetlen széktől, nincs ugyanis többé töltőhöz kötve. A MateBook 13 laptopja ugyanis akár 11 órán át bírja egyetlen feltöltéssel, ezért alig várja, hogy a nagy hidegek elmúltával a közeli parkból folytassa a napi feladatok elvégzését.

Forrás: Huawei

Marcsi eközben a MateBook D15 modellt kapcsolja be, ráadásul amiatt sem kell aggódnia, hogy kissé elaludt: a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasóval ugyanis villámgyorsan elindítja a rendszert és be is jelentkezik egyszerre. A billentyűzetben megbújó webkamera pedig csak akkor emelkedik ki, ha elkezdődik a videós megbeszélés, így akár az utolsó pillanatig nyugodtan öltözködhet és igazíthat sminket anélkül, hogy bárki kéretlenül figyelné a túloldalról.

Márk eközben a MatePad Pro-t készíti elő az aznapi tanórákra. A kiegészítő billentyűzetes tokkal laptop módban is használható készülék kijelzőjén tökéletesen elfér a videós felület és a jegyzetek, képek, valamint minden egyéb, ami az aznapi feladatokhoz szükséges, az érintőképernyőnek köszönhetően a gyorsan váltakozó információkat könnyen, ujjmozdulatokkal elmentheti képként a későbbi tanulmányozásra. Az pedig csak hab a tortán, hogy a nap végén ugyanezt a gépet használhatja arra, hogy mindent megbeszéljen a barátaival, sőt még egy pihentető építkezést is levezessen a Minecraft világában.

A közös filmnézéshez is az egyik MateBookot használják, miközben kényelmesen elterülnek a nagy, kihúzott kanapén, aztán irány az ágy: idegeskedniük pedig nem kell, hiszen a holnapi napot is könnyen, gyorsan és hatékonyan letudják majd új, kedvenc eszközeik segítségével.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!