Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Békemenet: Csak a Fidesz képes megakadályozni, hogy Magyarországot Brüsszel, Biden és Soros belepréselje a háborúba

Békemenet, Békemenet2024, tizedik Békemenet, 2024.06.01, Budapest,
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A tömegben találkoztam fővárosi, vidéki és külhoni magyarokkal, beszéltem rocklegendával és kiváló paralimpikon bajnokkal, láttam gyermekét kerekesszékben toló anyukát, kisgyermekét a nyakába ültető édesapát - mondta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Origónak adott interjúban az idei Békemenetről. A szakértő szerint nagyon fontos volt a mostani kiállás a kormány mellett, és fontos, hogy nem hagyja a magyar kormány, hogy hazánkat akár Brüsszel, akár a baloldali Biden-kabinet, akár Soros Györgyék belepréseljék a háborúba. Ifj. Lomnici leszögezte: a Fidesz-KDNP szövetség a garancia arra, hogy a magyarok ne találják magukat a háború poklában.
Vágólapra másolva!

Milyen volt a Békemenet hangulata, mit tapasztalt a menet során az emberek részéről?

A mostani Békemenet egy újabb fejezete volt annak a 2012-ben indult sikertörténetnek, amely immár tizedik alkalommal indult útjára ugyanazzal a lelkesedéssel, ugyanazzal az elszántsággal és ugyanazzal a haza iránti szeretettel, mint az első alkalommal. 

Azt nem tudom, van-e a hazaszeretetnek tudományosan mérhető értéke, de hogy ez a Békemenetek során a legfelsőbb értékeket ostromolja, az számomra nem kérdés. Sem az időjárás esetleges viszontagságai, sem a belpolitikai viszályok, sem hamis politikai próféták szirénhangjai nem képesek az igaz magyarok tömegeit eltántorítani attól, hogy részt vegyenek Európa legnagyobb menetén. 

A tömegben találkoztam fővárosi, vidéki és külhoni magyarokkal, beszéltem rocklegendával és kiváló paralimpikon bajnokkal, láttam gyermekét tolószékben toló anyukát, kisgyermekét a nyakába ültető édesapát. 

Békemenet, Békemenet2024, tizedik Békemenet, 2024.06.01, Budapest,
Óriási tömeg gyűlt össze a tizedik alkalommal megrendezett Békemeneten
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Idén nagyobbik fiammal, Marcival vettem részt a Békemeneten, hogy ő is lássa, mennyire fontos a jóakaratú magyarok sokaságának a béke, a haza és a nemzeti kormány, a miniszterelnök melletti kiállás.

Mit gondol arról, hogy elképesztő tömeg ment el és fejezte ki a béke melletti kiállását? Felfogható ez az uniós vezetőknek és Európának szóló üzenetként?

Ez számunkra becsületbeli ügy, egyfajta elvi kérdés, hogy a brüsszeli bürokraták figyelmét valódi civil oldalról is felkeltsük. A Civil Összefogás Fórum szervezésében megvalósult EUCET európai civil kezdeményezés konferenciák és nyílt levelek formájában, 

a Békemenet pedig európai léptékkel is hatalmas tömeggel üzen az Unió elitjének, hogy amikor a magyar kormányfő békepárti álláspontjával konfrontálódnak, akkor ezt velünk is teszik. 

Az EU vezetése részéről tapasztalható háborús pszichózis minden korábbinál nagyobb mértéket ölt, Berlinben és Párizsban is olyanra készülnek, amelyre nem volt példa 1945 óta. Ráadásul - kiszivárgott információk alapján - sunyi módon 

a keserű pirulát az EP-választások után kívánják lenyomni a torkunkon, biztos, zavartalan többségük tudatában. Ezért kell, hogy utalva a kormányfő korábbi gondolatára, hazánk legyen továbbra is a “homok a gépezetben, bot a küllők között, tüske a köröm alatt.”

Hogyan értékeli a miniszterelnök beszédét? Mi volt a legfőbb üzenete?

Higgadt, megerősítő és programadó beszédet hallhattunk a kormányfő részéről, amely azonban nem volt neutrális, sőt kifejezetten érzelemteli volt bizonyos pontokon. Szót ejtett Orbán Viktor a kárpátaljai magyarok sorstragédiájáról, mindannyiunk nevében jobbulást és mielőbbi visszatérést kívánt Robert Fico békepárti szlovák miniszterelnöknek, kiemelte a kormánypártok megkérdőjelezhetetlen és stabil győztes pozícióját, valamint szóba hozta szükségszerűen röviden a háborúpárti baloldali ellenzék belharcait, amely kapcsán frappánsan csupán annyit mondott, hogy ott minden pofon jó helyre megy. Az érzelmi húrokat a szenvedély, mint a jobboldal üzemanyagának említése is megpengette, a közös szerelem megnevezése, amit úgy hívnak, Magyarország. A polgári-nemzeti oldalt békefenntartóknak, békehadtestnek nevező kormányfő arra figyelmeztetett, hogy amit a migráció és a genderőrület tekintetében megtettek, azt újra meg fogják tenni a békepárti küzdelemben is, ezért 

nem hagyja a magyar kormány, hogy hazánkat akár Brüsszel, akár a baloldali Biden-kabinet, akár Soros Györgyék belepréseljék a háborúba.

Békemenet, Békemenet2024, tizedik Békemenet, 2024.06.01, Budapest, OrbánViktor, Orbán, Viktor,
Orbán Viktor beszédet mond a 10. Békemeneten
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A kormányfő beszéde miért volt egyedülálló? Azt mondta, hogy  "eljött az ördögűzés ideje, vagy mi győzünk, vagy ők, harmadik út nincs, csak harmadik világháború." Ennek fényében mi a jövő vasárnapi választás tétje?

A kormányfő rámutatott, hogy Európa ma háborúba készül, és nem kevesebbre vállalkozunk az EP-választáson, minthogy ezt megállítsuk. A magyar kormány tudja, hogy kell ezt csinálni, és ma még kisebbségben van ez az álláspont, de év végére ez a helyzet egy megerősödő békepárti EP-csoporttal és egy békepárti amerikai elnök, Donald Trump újraválasztásával megfordulhat. 

Bár vannak, akik nem hisznek a gonosz létezésében, a világháborúk mögött az ördög munkálkodása sejlik fel, 

ahogy ezt megjegyezte Orbán Viktor, aki ilyen értelmében beszélt logikus módon ördögűzésről, kizárva a harmadik utat, hiszen ebben a helyzetben tertium non datur, azaz nincs harmadik lehetőség, ahogy a latin mondás tartja. 

Csak háború vagy csak békepárti lehet ilyen helyzetben egy politikai oldal, és Magyarországon tényszerűen egy politikai erő, a Fidesz-KDNP szövetség a garancia arra, hogy a magyarok ne találják magukat a háború poklában. 

Békemenet, Békemenet2024, tizedik Békemenet, 2024.06.01, Budapest,
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Két nagy háború tragédiával zárult számunkra, “harmadjára nem indulunk meg Kelet felé, nem megyünk újra az orosz frontra, voltunk már ott, nincs ott semmi keresnivalónk”. 

A választás tétje soha nem volt ennyire húsbavágó, mint most. A magyaroknak ugyanis elementáris létérdeke, hogy a kárpátaljai honfitársaink, a magyar emberek élete, testi épsége és biztonsága, valamint Európa megmaradása miatt is minél több békepárti képviselőt delegáljanak az Európai Parlamentbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről