Vállalkozó kedvűeket várnak a Regional Startup and Innovation Day-en

Vágólapra másolva!
Stabil jövőkép és magabiztos digitális tudás jellemzi a hazai fiatalokat, közülük legtöbben saját vállalkozásban építenének karriert és egzisztenciát. Az újdonságokra nyitott, vállalkozó szellemű érdeklődők november 12-én a Hiventures szervezésében megrendezésére kerülő 4.  Regional Startup and Innovation Day-en meríthetnek ötleteket, amely rendezvény idén rendhagyó formában, számos kreatív digitális technológiát felvonultatva valósul meg.
Vágólapra másolva!
Forrás: Hiventures

A magyar fiatalok 83%-a erős vállalkozó szellemmel rendelkezik és megfelelő alázattal néz a jövő kihívásai elé - derült ki az MFB csoporthoz tartozó Hiventures megbízásából készített, 18-35 éves fiatalok körében végzett reprezentatív felmérésből. A legtöbben egyértelműen saját vállalkozásban szeretnének dolgozni, KKV-nál vagy külföldi nagyvállalatnál 16%-uk, hazai nagyvállalatnál 15%-uk vállalna munkát, állami cégnél pedig a válaszadók 12%-a tudja elképzelni jövőjét. A fiatalok magas aránya, 63%-a, nyilatkozott úgy, hogy szívesen dolgozna startup cégben, 49%-uk pedig maga indítana startupot.

A kutatás eredményeiből is jól látszik, hogy az elmúlt időszakban jelentősen növekedett a vállalkozókedv, másfélszer annyian gondolkodnak ma saját vállalkozás indításában, mint két évvel ezelőtt. Az utóbbi időben robbanásszerűen begyorsuló digitalizáció korábban sosem tapasztalt lehetőségeket teremt a jó ötleteknek és a leendő startupereknek. A Hiventures az ötletek megvalósítása mellett inspirációban és szakmai támogatásban is segíti az innovatív vállalkozókat: erről szól a már évek óta legnagyobb hazai startup networking rendezvénynek számító Regional Startup and Innovation Day is” – mondta Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója.

Negyedszer is RSID: nemzetközi előadókkal, online kapcsolatépítéssel, startup díjakkal és innovációs versennyel

Idén negyedik alkalommal rendezi meg a Hiventures a Regional Startup And Innovation Day-t (RSID). A 2020-as év a startup ökoszisztémában is az eddigi működés újragondolásáról, az agilis alkalmazkodásról szól, így az idei esemény rendhagyó módon, az online térben kerül megrendezésre. A november 12-ére meghirdetett rendezvényen az érdeklődőket lenyűgöző vizuális élményt biztosító digitális megoldások várják.

A páratlan konferencián több neves nemzetközi előadó vesz részt, a keynote beszédek egyikét a 3 könyvet is szerzett Jason Williamson, az Oracle for Startups alelnöke, a társaság startup programjának globális vezetője tartja, aki előadásában arról beszél majd, hogy miért fontos és aktuális a nagyvállalatok és startupok kapcsolatának újragondolása. A rendezvényen előad még Michael Schuster, aki társalapítója és partnere a teljes európai ökoszisztémában nagyra becsült Speedinvest korai fázisú kockázati tőkebefektető társaságnak, amely a fintech, a hálózati hatások, a digitális egészségügy, a fogyasztói termékek, az ipari technológiák és a deeptech iparágakban fektet be startupokba. Michael hitvallása szerint „a jó csapatok olyanok, mint egy zenekar: együtt jobban szólnak, és amikor színpadon állnak, azt varázslatnak érezzük”.

Hagyományát megőrizve az RSID idén is kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy személyes egyeztetések, találkozók formájában a részvevőknek kapcsolatépítésre nyíljon lehetősége. Az online megvalósuló befektetői Speed Dating körönként 10 perces digitális 1-on-1 beszélgetéseken biztosítja, hogy komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező kockázati tőkebefektetők, nívós nagyvállalatok képviselői és angyal befektetők segítsék szakmai eszmecserével a startupokat, akik érkezhetnek kész üzleti koncepcióval, esetleg termék prototípussal épp úgy, mint egy ígéretes ötlettel.

Az RSID egyik csúcspontja idén is a Startup and Innovation Award of Hungary díjátadó lesz, ahol három kategóriában díjazzák a legkiválóbb hazai tehetségeket. Kiderül, hogy a hazai startup ökoszisztéma neves képviselői kit tartanak a krízisre legagilisebben reagáló startupnak, eldől, kit tart az ország a legjobb innovatív női vállalkozónak, illetve a Hiventures által életre hívott év alapítója díj is gazdára talál.

Irány a ring! Startup verseny a boxringben

Az est második felének meghatározó eseményeként a Get in the Ring! startup verseny regionális döntőjét követhetik nyomon a nézők. A finalista versenyzőknek a sport digitalizációja és az e-sport technológiák területén kell innovatív megoldásaikról meggyőzniük a hazai zsűrit, a nyertesnek többek között lehetősége nyílik majd globális megmérettetésen is részt vennie.

A 4. Regional Startup and Innovation Day-en a részvétel ingyenes, az eseményre regisztrálni www.rsid.hu weboldalon lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!