Ezek a tapéta minták dobják fel a lakásodat!

Vágólapra másolva!
Unod már azt a megszokott képet, ami mindig vár, mikor belépsz a bejárati ajtódon? Szívesen felújítanád kicsit a lakásodat? Szeretnél valami ütős, modern, trendi összképet látni az otthonodban, de nem igazán tudod, hogyan valósítsd ezt meg? Adunk egy tippet: a tapéta fog neked segíteni!
Vágólapra másolva!
Forrás: tapetatrend.hu

Ha most az villant át a fejeden, hogy a tapéta utoljára évtizedekkel ezelőtt volt divat, és a nagyanyáink korabeli borzalmakra asszociáltál, gyorsan megnyugtatnánk: a tapéta ma már kissé mást jelent, mint akkoriban. A modern tapéták nem ilyen ódivatú szörnyűségek, amik a nagyid régi nappalijára emlékeztetnek. Amit ma tapétának hívunk, az egy vidám, színes és divatos eszköz, amivel hatékonyan fel lehet dobni a lakás bármely helyiségét!

Egyszerűen, gyorsan, hatékonyan

A tapétában az a jó, hogy pillanatok alatt fel lehet rakni, és rögtön olyan, mintha egy teljesen másik helyiségben lennél! A tapétázást magát is már kicsit másképp csináljuk, mint régen: nem burkoljuk be az egész helyiséget valami mintás papírba, inkább csak egyes részein alkalmazzuk: egy-egy falon, esetleg csak egy-egy sávban. Pont csak annyira, hogy adjon egy kis pluszt, de ne uralja az egész környezetet.

A tapéta tehát kifejezetten divatos még most is – már ha a megfelelő mintát választod. A legjobb lakberendezők is előszeretettel alkalmazzák, hogy hangulatot adjanak a lakásoknak.

Mint mindenben, természetesen ebben is megvannak az éppen aktuális trendek, amik segíthetnek kicsit eligazodni a bőséges kínálatban. Hogy könnyebben tudj dönteni, összeszedtük neked az 5 legnépszerűbb tapétamintát.

Forrás: tapetatrend.hu

Ezeket keresik leggyakrabban:

  1. Dzsungel minta. Ha bírod a természetes környezetet, és szeretnél egy kis természetes üdeséget az otthonodba, a dzsungel mintás tapéta lesz a neked való! Frissítően ható, zöld levelek, kellemes, trópusi minták. Hihetetlenül izgalmas mintákat takar ez a kategória, amikből természetesen a hozzád legközelebb állót érdemes kiválasztanod. Pálmalevelek, trópusi virágok, indák, banánlevél – Te tudod a legjobban, melyik ragadja meg a tekintetedet, és melyiket tudnád elképzelni az otthonodban.
  2. Virágmintás tapéták. A virágminta örök klasszikus, de a felhasználás módja változik. Ma is szívesen választanak az emberek romantikus, kellemes, virágos tapétákat, amik valóban gyönyörűek, de csak óvatosan a mennyiséggel, a kiegészítőkkel: visszafogott, egyszínű lakástextileket ajánlunk mellé, hogy a minta szépen érvényesüljön, de ne nyomja el a környezetét, ne telepedjen rá. Ha ezt a szabályt betartod, gyönyörűen fog mutatni a virágos tapétád!
  3. Geometriai minták. A modern stílus leggyakrabban visszatérő elemei a geometriai minták. Nem véletlen, hogy a tapéták mintázatán is megjelennek ezek az elemek. Egyszerű, de nagyszerű mintázat. Első ránézésre semmi különös, de ha megnézzük egy bemutatóteremben, berendezett környezetben, rögtön megértjük, miért is esik valakinek ilyen tapétára a választása: kellemesen figyelemfelkeltő, de nem hivalkodó, modern és letisztult hatást kelt. Ha ilyesmi otthonra vágysz, bátran válassz geometriai mintás tapétát!
  4. Akvarell. Hódítanak azok a tapéták, amik akvarell hatásúak, vagyis olyanok, mintha kézzel, vízfestékkel lennének festve. Ezeknek a dekorációknak megvan a maguk bája, szinte művészinek tűnnek, így teszik nívósabbá a környezetüket. Ha vonz a művészet, azon belül a festészet, valószínűleg imádni fogsz egy ilyen tapétát az otthonodban! Formabontó, merész, de mégis kifinomult környezetet teremthetsz vele.
  5. Fényes-fémes tapéták. Az utóbbi években a lakberendezésben hódítanak a fémes elemek. A tapétatrendekben is megfigyelhető ez a vonal, többféle metálfényű, vagy fémes elemet tartalmazó tapéta került az üzletek polcaira. Ezek egyszerre elegánsak és merészek, ha jól használod őket, lenyűgöző eredményt produkálhatsz – de vigyázz, hogy a berendezésed többi eleme passzoljon a tapétádhoz, mert csak így tud igazán érvényesülni!

Inspirálódj a legújabb, legdivatosabb tapéták között böngészve, és hozz létre egy igazán modern és divatos környezetet a lakásodban!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!