Középkori hősök, akiktől még ma is leesik az állunk!

Vágólapra másolva!
Kemények, harcedzettek, és halált megvető bátorsággal rontanak neki az ellenfélnek... ők a kopjatörők, a lovagi tornák - mai kifejezéssel élve - „rocksztárjai”, akik a tömeg éljenzése közepette akár egy birodalom jóhíréért is küzdöttek, de legalábbis egy nemes hölgy kegyeiért. A XX. jubileumát ünneplő Középkori Forgatagon a lélegzetelállító nemzetközi kopjatörő lovagok mellett hazai hagyományőrzők seregei is csatába indulnak a Diósgyőri várban és a Lovagi Tornák Terén. A meglepő és fordulatos történelmi játékokon ezúttal is izgulhatunk a hősökért, de királynék, komédiások és számos családi program is segíti, hogy részesei lehessünk egy igazi játékos forgatagnak!
Vágólapra másolva!

Forrás: http://diosgyorivar.hu/xx-kozepkori-forgatag

A Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, immár nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a Diósgyőri vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere. Július 27-én és 28-án látványos küzdelmek várnak a nézőkre a Bajnokok lovagi tornáján, ahol izgalmas párviadalokra és fordulatos, meglepetésekkel teli történelmi előadásokra lehet számítani, csaknem kétszáz hagyományőrző részvételével. A királyné vendége lesz Kassai Lajos világrekorder lovasíjász, a modern kori lovasíjászat megteremtője, több Guiness világrekord tulajdonosa, valamint Krekács Zoltán lovas solymász is. A Fehér Farkas – Mónus József világrekorder harci-, cél- és távlövő íjász pedig bástyalövéssel kápráztatja el a közönséget.

Forrás: http://diosgyorivar.hu/xx-kozepkori-forgatag

Itt lesznek a „középkor rocksztárjai”, a legbátrabb és legelszántabb harcosok, akik kopjatörésben mérik majd össze erejüket, hogy elnyerjék a kiválasztott hölgy szívét. Ez a mutatvány olyan veszélyes volt, mint manapság a legkockázatosabb extrém sportok. A korabeli összecsapásokon ugyanis gyakran csak az egyik lovag maradt életben a harcot követően. A felek lóháton, nagy sebességgel rontanak egymás ellen, a céljuk pedig, hogy ellenfelüket kilökjék a nyeregből, a hosszú dárdával (kopjával).

Forrás: http://diosgyorivar.hu/xx-kozepkori-forgatag

A Buhurt Arénában a középkori harcosok sportját is megismerhetik az érdeklődők, ahol bizony nem kímélik egymást a vetélytársak, itt a küzdelem akár első vérig zajlik. A program azonban nemcsak a lovagokról szól, hiszen helyet kapnak a középkori táncok, vásári komédiák, udvari zenekarok és rég elfeledett mesterségek művelői is, valamint a korabeli gasztronómiával is megismerkedhetnek az ide látogatók. Ezen a hétvégén mindenki panasza meghallgattatik, lajstormba vétetik és elbíráltatik. A Lovagteremben a Diósgyőri vár Nemes és Nemzetes bíróura elé lehet járulni a problémákkal, amelyek így vagy úgy, de elrendeződnek. Még az is lehet, hogy istenítélettel...

Egy olyan történelmi játék ez, amelyért érdemes felkeresni a Bükk ölelésében megbúvó királynéi várat, amely ezekben a napokban is mesél, a történetek pedig meg is elevenednek előttünk.

Bővebb információ a programról: www.diosgyorivar.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!