Egy egyiptomi késes migráns túszt ejtett a milánói dómban – videó

Vágólapra másolva!
Vélhetően a rendőrségi ellenőrzés elkerülése érdekében hatolt be az egyiptomi migráns a milánói dóm épületébe, ahol kést rántott, majd túszul ejtette a biztonsági őrt. A támadásban végül senki sem sérült meg, a migránst pedig őrizetbe vették. Matteo Salvini elítéli a történteket, Milánó baloldali alpolgármestere közben a migránst mentegeti.
Vágólapra másolva!

Túszul ejtette a híres milánói dóm biztonsági őrét egy egyiptomi migráns szerdán – közölte a Magyar Nemzet az Il Giornale című olasz napilap információira hivatkozva.

Az egyes források szerint 26, mások szerint 30 éves migráns helyi idő szerint 13 órakor sétált be a katedrálisba, és a biztonsági őr felé indult, majd kést rántott, és a földre kényszerítette.

Nem sokkal később a helyszínre ért a rendőrség, akik földre teperték az egyiptomi férfit, majd őrizetbe vették. A támadásban senki sem sérült meg.

Az Il Giornale szerint az egyiptomi migráns 2010 óta tartózkodási engedéllyel él Olaszországban, és nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis

2016-ban lopott a Milánó-Malpensai repülőtéren.

Az olasz hatóságok nem terrorcselekményként kezelik az ügyet.

Milánó alpolgármestere, Anna Scavuzzo (PD) közleményben elmondta, hogy a férfi azért ment be a milánói dómba, hogy elkerülje a rendőrségi ellenőrzést. A baloldali Demokrata Párt politikusa hozzátette: meg kell érteni a migráns mentális állapotát.

Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője a Twitter-oldalán a következőképpen kommentálta a történteket:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!