Deutsch Tamás: Magyar Péter intenzíven kavar, hogy az EP-ben a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament Jogi bizottságának elnökéhez fordult a Fidesz, hogy ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson.
Vágólapra másolva!

Értesüléseink szerint Magyar Péter minden rendelkezésére álló eszközzel azon ügyeskedik, hogy az EP-ben a lehető legtovább húzódjon a mentelmi ügye. A Tisza Párt elnökének intenzív kavarása miatt kialakult helyzetben felszólítjuk az Európai Parlament Jogi Bizottságának elnökét, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson 

- írta közösségi oldalán Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője közölte, Magyar Pétert ugyanis lopással gyanúsítja az ügyészség, de ő nem akar lemondani a mentelmi jogáról, mert így akarja elkerülni a köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást. 

Magyar Péter ezerrel arra játszik, hogy elüljenek a diszkóbotrányának hullámai. A Tisza Párt elnöke visszaél a politikai pozíciójával, és így akar elmenekülni a felelősségre vonás elől.

Deutsch közölte, a kialakult helyzetben az Európai Parlament Jogi Bizottságának elnökéhez fordulnak, hogy felszólítsuk, ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy a Magyarral szövetséges néppárti politikusok és a baloldali-liberális frakciók politikai lobbija miatt Magyar Péter mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson. 

Az illetékes Jogi Bizottságnak ugyanis mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy szokásos eljárásban a Tisza Párt elnöke mentelmi jogának felfüggesztésével mihamarabb elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy Magyar Pétert az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni.

A Tisza Párt elnöke korábban a mentelmi jog eltörléséről hadovált, de most a mentelmi joga mögé bújva mindenáron el akarja kerülni a felelősségre vonást - tette hozzá. 

Ezért fordultunk Magyar frakcióvezetőjéhez, Manfred Weberhez, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, hogy amikor Magyar mentelmi jogáról szavaznak az Európai Parlamentben, a törvény előtti egyenlőséget megsértve meg fogjak-e védeni a köztörvényes bűncselekményt elkövető emberüket. Ezért tájékoztatunk minden képviselőt Magyar Péter mentelmi ügyéről, a botrányos viselkedéséről.

És ezért fordulunk most az Európai Parlament Jogi bizottságának elnökéhez is, hogy ne engedjen Magyar Péter nyomásgyakorlásának, és akadályozza meg, hogy Magyar mentelmi ügye minél inkább elhúzódhasson. Ennyi - zárta az EP- képviselő. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!