Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Percről percre

Oroszország rakétákkal hatalmas pusztítást mért ukrán repterekre, a légvédelem tehetetlen

Oroszország, Ukrajna, helikopter, rakéta, háború
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 857. napjáról.

 

22:34
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 12 ember halt meg Ukrajna keleti és déli részén

A délkelet-ukrajnai Zaporizzsjától nem messze fekvő Vilnyanszkban hét ember halt meg, és legkevesebb tíz másik megsebesült - közölte a Zaporizzsja megyei állami közigazgatás vezetője, Ivan Fedorov a Telegramon.

Dnyipro városában egy ember meghalt, tizenketten megsebesültek. A Donyeck megyei Nyu-Jork faluban, öt ember megsebesült - közölte Vadim Filaskin Donyekc megyei kományzó. Hozzátette azt is, hogy Zarine faluban hárman haltak meg.

Az ukrán főügyész később jelentette be, hogy az orosz határon fekvő Nyu-Jorkban egy ember belehalt a sebesülésébe.

20:44
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna szerint igazságos béke nélkül új háború lesz

Amennyiben a béke igazság nélküli, új háború lesz - figyelmeztetett Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szombaton, a 17. Dubrovniki Fórum nemzetközi kül- és biztonságpolitikai konferencia zárónapján.

"A cél nemcsak a háború megállítása, hanem olyan feltételek megteremtése, amelyek közt a béke igazságos és fenntartható lesz, és egy új háború fenntarthatatlan alternatívává válik" - mondta Kuleba, hozzátéve, hogy olyan környezetet kell teremteni, amelyben egy újabb agresszió nem lehetséges.

A politikus szerint ez azért szükséges, "mert mindenkinek látnia kell, mi történik vele, ha agressziót követ el egy szuverén állam ellen".
    

Derűlátásának adott hangot a nemrég Svájcban tartott békekonferenciával kapcsolatban, amelyen több mint száz állam és szervezet képviselője vett részt.

19:48
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Tíz ukrán állampolgárt engedtek szabadon Oroszországból, illetve Fehéroroszországból

Tíz ukrán állampolgárt engedtek szabadon többéves fogság után Oroszországból, illetve Fehéroroszországból - közölte Volodimir Zelenszkij.

  Az ukrán elnök péntek este Telegram-oldalán arról írt, hogy a civilek egyebek között a Vatikán közbenjárásával szabadulhattak.

Ukrán tisztségviselők szerint mindez a június 25-i fogolycsere-megállapodás keretében valósult meg, amikor 90-90 ukrán, illetve orosz hadifoglyot engedtek el a szembenálló felek.
    

Moszkva nem kommentálta az ukrán civilek elengedését, Kijev pedig nem tett említést orosz állampolgárok elengedéséről a mostani bejelentésben.

18:28
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Több civil meghalt az oroszországi Kurszk megyében ukrán dróncsapás miatt

Öt civil, köztük két gyermek meghalt az oroszországi Kurszk megyében ukrán dróncsapás miatt - közölték szombaton az orosz hatóságok.

Alekszej Szmirnov kurszki kormányzó szerint "a család két további tagja súlyos állapotban van". Mint mondta, a drón egy házba csapódott Gorodiscse faluban.

 

17:25
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadásokat vert vissza az ukrán légvédelem

Az ukrán légvédelem lelőtte mind a 10 darab Shahed típusú támadó drónt, amelyeket Oroszország indított az éjszaka folyamán ukrán célpontok ellen június 29-én - közölték.

16:34
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Donyeck régiót támadták az oroszok

Ukrajna donyecki régiójának keleti részére mért orosz támadásokban az elmúlt nap folyamán négy civil meghalt és hat megsebesült - közölte június 29-én Vadim Filascsin kormányzó.

15:34
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Fehéroroszország növeli a légvédelmét az ukrán határ mentén

A megnövekedett dróntámadások miatt Fehéroroszország úgy döntött, hogy növelni fogja a légvédelmének erejét az ukrán határ mentén. Egy fehérorosz katonai parancsnok elmondta, hogy a hét elején lelőttek egy ukrán drónt, ami a határ infrastruktúráját akarta feltérképezni. Kijelentették, hogy készek minden rendelkezésükre álló erőt és eszközt bevetni. 

14:56
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint félmillió orosz katona halt már meg

A ukrán hadsereg szerint a háború kezdete óta pontosan 541 560 orosz katona halt meg a harcokban. Az oroszok veszteségei közé tartozik még többek között 8073 harckocsi, 14480 tüzérségi rendszer, 871 légvédelmi rendszer, 360 repülőgép 326 helikopter, 11 538 drón, 28 hajó és egy tengeralattjáró.

14:12
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Megerősítették a támadást

Sajtóinformációk szerint az oroszok az éjjel 10 Sahed drónnal támadtak meg Ukrajnát. Ezt most a Z ukrán légierő parancsnoksága megerősítette. Többek között Nyikolajev, Herszon és Vinnicja régiókat támadták a drónok, de az ukránoknak sikerült az összeset megsemmisíteniük.


 

13:30
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb területet foglalt el Oroszország

Az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva a Ria orosz állami hírügynökség azt közölte, hogy az orosz hadsereg elfoglalt egy falut a donyecki régióban. Az információk szerint 360 ukrán katona halt meg ott a harcokban.

12:47
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, többet keresnek az orosz támadás után

Tegnap az oroszok Dnyiprót bombázták, és eltaláltak egy 9 emeletes házat. Az ukrán hatóságok ma reggel azt jelentették, hogy az épület több szintje is megsérült. A támadásban egy ember meghalt, tizenketten megsérültek, öt embert pedig továbbra is keresnek. Két embert sikerült a romok alól kimenteni.

A ház egyik lakása teljesen megsemmisült, az ott élő pár nem sérült meg, mert éppen ruhákat vásároltak egy közeli üzletben.

11:59
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán drónokat lőttek ki az oroszok

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az elmúlt éjjel hat ukrán drónt lőttek le. Ezek közül kettőt a Krím-félszigeten, másik kettőt Tveri régióban, Brjanszknál és Belgorodnál pedig egyet-egyet. Később hozzátették, hogy Belgorod régióban kilőttek még egy drónt, ami már a hetedik volt.

10:54
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Civilek haltak meg Donyeck keleti részén

Az orosz hadsereg tegnap Donyeck megye keleti részét támadta. A helyi kormányzó mai közlése szerint a támadásban négy civil meghalt, hatan pedig megsebesültek.

10:12
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Többen meghaltak egy ukrán dróntámadásban

Egy ukrán drón lakóházakat támadott meg Oroszországban, egy Kurszk régióban lévő faluban. Alekszej Szmirnov kormányzó elmondása szerint a támadásban öt ember meghalt, köztük két gyerek. Másik két embert súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

08:28
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Biztonsági megállapodást kötnek a csehek Ukrajnával

A cseh miniszterelnök bejelentése szerint július 18-án biztonsági megállapodás írnak alá Ukrajnával.

"Megállapodtunk abban, hogy a NATO washingtoni csúcstalálkozója előtt befejezzük a tárgyalásokat a cseh-ukrán biztonsági megállapodás szövegéről. Ezt követően az Európai Politikai Közösség július 18-i londoni csúcstalálkozóján írjuk alá a végleges verziót - írta Petr Fiala cseh miniszterelnök az X-en.

07:58
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Megadta magát több tucat ukrán katona

Az elmúlt héten, június 22. és június 28. között 56 ukrán katona adta meg magát az orosz fegyveres erőknek - jelentette az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.

07:10
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 7666 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6754 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 58 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

06:33
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Tíz orosz drónt lőttek le éjjel az ukránok

Az ukrán légvédelem lelőtte mind a 10 Shahed típusú támadó drónt, amelyeket Oroszország június 29-én éjjel indított - jelentette az ukrán légierő. Oroszország állítólag az orosz Krasznodari területen fekvő Primorszk-Achtarszkból indította a drónokat. (Kyiv Independent)

06:30
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin kiadta a parancsot: több atombomba kell

Vlagyimir Putyin az orosz Biztonsági Tanács pénteki ülésén azt mondta, szükséges a rövid és közepes hatótávolságú nukleáris rakéták gyártásának újraindítása. Az orosz elnök bejelentése válasz lehet arra, hogy az Egyesült Államok közepes hatótávolságú rakétákat telepít világszerte.

"El kell kezdenünk ezeknek a csapásmérő rendszereknek a gyártását, majd a tényleges helyzet alapján döntést kell hoznunk arról, hogy - ha szükséges a biztonságunk garantálása érdekében - hol helyezzük el őket" - mondta Putyin. 

 

06:24
június 29, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről