Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A WTA-világranglistán 49. helyen álló Kuti Kis Rita kapott egyedül meghívást a magyarok közül az olimpiai tenisztornára. A férfi világelső Andre Agassi nem is tervezte az indulást, ő viszont autóbalesete miatt a jövő heti Davis Kupa-elődöntőt kénytelen kihagyni.

Andre Agassi szerencsés kimenetelű autóbalesetet szenvedett lakhelyén, Las Vegasban. Bár Agassi sérülése nem súlyos - hátizom-húzódást szenvedett -, kénytelen kihagyni az amerikaiak július 21-23-ai, Spanyolország elleni, Santanderben megrendezendő DK-elődöntőt.

Az Egyesült Államok Tenisz Szövetségének tájékoztatása szerint a játékos éppen a repülőtérről - a wimbledoni tornáról érkezett haza - autózott lakása felé, amikor az ütközés történt.

- Nagy veszteség Agassi kiesése a csapatból. Arra mindig számítani lehet, hogy egyesben fontos mérkőzéseket nyer, de párosban is bevethető lett volna - mondta John McEnroe, a Davis Kupa-csapat kapitánya.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) szerdán este értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB) arról, hogy a Marosi Katalin, Mandula Petra női páros, valamint Sávolt Attila világranglistás helyezése alapján nem került be a mezőnybe, ők csak esetleges lemondások után indulhatnak, illetve szabadkártyában reménykedhetnek.

(MTI)

Korábban:

A wimbledoni torna férfi és női egyes bajnoka, Pete Sampras és Venus Williams állnak annak a listának az élén, akik az Egyesült Államokat képviselik a sydneyi olimpia egyéni tenisz versenyein. A magyarok közül eddig csak Kuti Kis Rita biztos résztvevő, a női páros és Sávolt Attila még nem szerzett jogot az indulásra.

Mindent egy helyen az Eb-ről