A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az elképesztő, idegenbeli mérkőzés után az volt a kérdés, a Vasas mennyire tudott magához térni a kinti sokk után. Mint ismeretes a magyar csapat a 87. percben még 3-1-re vezetett Izraelben, majd a vége 4-3 lett, nem ide.

Az első meccs nyomai eleinte nem látszódtak Michael Oenning játékosain, remekül kezdett a Vasas, a 4. percben Mohamed Remili egy szabadrúgása után a kapufát is eltalálta. Az angyalföldiek kulturáltan, tetszetősen fociztak, de hamarosan érkezett a hidegzuhany.

A 8. percben egy eladott labda után Antoine Conte ért fel a kapu elé, a lövését védte Nagy Gergely, de a kipattanóra érkező Erik Sabót Hangya Szilveszter rúgta fel.

A megítélt tizenegyest Etey Shechter végezte el, de Nagy védeni tudott, mire mindenki kiörülte volna magát már vezetett is a Beitar.

Egy szöglet után Han Ezra kapott labdát, szép egyéni akció után lőtte ki a bal alsót.

David Keltjens és Jevgenyij Pavlov küzdelme Forrás: MTI/Czagány Balázs

A bekapott gól után lassan szedte össze magát újra a Vasas, de megint majdnem jött az újabb pofon, a 30. percben akár el is dőlhetett volna a párharc sorsa, egy gyors kontra végén Etey Shechter került ziccerbe, de Nagy bravúrral védeni tudott és meccsben tartotta a csapatot.

Fordulás után próbálkozott a Vasas, de az első félidőben kialakult helyzetek már el-elmaradoztak. A 61. percben Idan Vered szlalomozott be a tizenhatoson belülre, majd miután elesett, a Vasas védői csak nézték, ahogy Hen Ezra tol egyet a labdán és kilövi Nagy kapujának bal alsó sarkát.

A párharc ezzel gyakorlatilag el is dőlt, innentől kezdve három gólt kellett volna szereznie a Vasasnak, hosszabbítással együtt 30 perc alatt.

A folytatásban a Vasas próbálkozott, de az átütő erő hiányzott a csapatból. A Beitar játékosai megelégedtek a kétgólos előnnyel, az idegenbe is a csapattal tartó szurkolók kedvéért beállt Josszi Benajun is.

Amikor már mindenki a lefújást várta, a hosszabbításban Benajun rosszul eltalált lövése után Gaetan Varenne is betalált.

A Beitar végül 7-3-as összesítéssel jutott a második selejtezőkörbe, ahol a bolgár Botev Plovdiv lesz az ellenfele.

„Csalódottak vagyunk, hiszen kikaptunk. Megtettünk mindent, volt kapufánk, másképp is alakulhatott volna, de ezen a napon nem tudtunk mit kezdeni a Beitarral, ezúttal ők voltak a jobbak. Innentől kezdve előre tekintünk. Természetesen mindent megtettünk a sikerért, a szurkolók ezúttal is fantasztikusak voltak. El kell fogadnunk a történteket, a bajnokságra koncentrálunk és remélem, jövőre javíthatunk majd a nemzetközi kupában" – értékelt a Vasas mestere Michael Oenning.

„Nagyon jól bevált a taktikánk. Sokat tanultunk az első meccsen látottakból, ezúttal mentálisan is a Vasas fölé tudtunk nőni. Lépésről-lépésre haladunk, meglátjuk, meddig jutunk ezzel a játékkal, ma megtettük, amit kellet" – mondta a lefújás után Sharon Mimer, a Beitar edzője.

1Sípszó (kezd + vég)
10GólHen Ezra
10GólHen Ezra
17Sárga lapFelix Burmeister
31Sárga lapIdan Vered
43Sárga lapMarcel Heister
45Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
50Sárga lapBoris Kleyman
61GólHen Ezra
61GólHen Ezra
62CsereHen Ezra
68CsereBenedek Murka
73Sárga lapTamas Vasko
82CsereIdan Vered
90GólGaetan Varenne
91GólGaetan Varenne
94Sípszó (kezd + vég)
96Sárga lapDan Mori
118CsereItay Shechter
Összeállítások
3-4-3
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!