A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 14. helyen áll a jégtáncosok vasárnapi original programját követően a vancouveri téli olimpián. Vezet a kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős.

A magyarok a pénteki kötelező program után a 13. helyen álltak, s a pontozók az original során nyújtott produkciójukat is a 13. legjobbnak látták, ennek ellenére egy helyet visszacsúsztak összesítésben.

Hoffmannék ezúttal a Csárdásra táncoltak, s 51,22 pontot kaptak, ezzel jobbnak bizonyultak az előttük álló ukrán duónál, de megelőzni nem tudták őket. Ellenben az éppen mögöttük lévő pozícióban lévő, 2008-ban junior világbajnok Emily Samuelson, Evan Bates amerikai kettőst jobbnak ítélték náluk a pontozók, a tengerentúliak pedig előreléptek a 11. helyre.

Az élen meglepetésre változás történt, ugyanis az orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin duót ezúttal csak a harmadik legjobbnak látták a bírók, melynek révén a világbajnoki címvédő és kétszeres Európa-bajnok egység a tavalyelőtt vb-ezüstérmes, tavaly vb-3. kanadai Tessa Virtue, Scott Moir és az egy éve vb-4. amerikai Meryl Davis, Charlie White páros mögé szorult.

A kűrt magyar idő szerint kedden 1.45 órától rendezik.

Műkorcsolya, jégtánc, állás az original után:
1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 111,15 pont
2. Meryl Davis, Charlie White (Egyesült Államok) 108,55
3. Okszana Domnyina, Makszim Sabalin (Oroszország) 106,60
...14. HOFFMANN NÓRA, ZAVOZIN MAXIM 83,12

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!