Vágólapra másolva!
José Mourinho szerint a Real Madrid nyolc közé jutása természetes a Bajnokok Ligájában, bár az elmúlt években ez nem sikerült. A Lyont 1-1-es első meccs után otthon 3-0-ra verő spanyolok edzője érzelmi okokból elkerülné volt csapatait a negyeddöntőben. A franciák trénere, Claude Puel szerint két "hülye gól" pecsételte meg csapata sorsát.

"Mi vagyunk a Real Madrid, természetes, hogy a nyolc közé jutottunk" - kezdte szerénytelenül az értékelést José Mourinho. "Az elmúlt években nem ez volt a helyzet. A Lyon nagyszerű csapat, az egyik legjobb idén a BL-ben, de megérdemelten nyertünk, mert végig irányítottuk a meccset."

A portugál edző a továbbiakban elkerülné korábbi csapatait: "Már csak nagy csapatok maradtak. Érzelmi okokból nem játszanék az Interrel vagy a Chelsea-vel. Ha úgy alakul, megteszem, de részemről ez nagyobb pszichológiai felkészülést igényel, mintha olyan ellenfelet kapnánk, ami nem áll közel a szívemhez."

A Lyon trénere, Claude Puel elismerte, hogy szerda este nem tudták felvenni a Real tempóját: "Nyomást gyakoroltak ránk a kezdéstől, mi pedig nem voltunk képesek jobban játszani."

"A második félidőt jól kezdtük, de kaptunk két hülye gólt. Hagytuk őket azt csinálni, amiben amúgy is erősek: kihasználni a szabad területeket. Idegesen játszottunk, sok hibával, úgy érzem, a feszültség rányomta a bélyegét a csapatom teljesítményére. Tavaly hasonlóan nehéz első félidő után uraltuk a másodikat, ám ezúttal túl messze voltunk a Realtól" - folytatta a francia edző.

Puel szerint most a bajnokságban sem lesz könnyű a csapatának: "Fizikailag és mentálisan is össze kell szedni magunkat. A BL után mindig nehéz a Ligue 1-re koncentrálni."

Mindent egy helyen az Eb-ről