A 80-as éveket ünnepli ez a Porsche 911-átépítés

Fotó: Unofficial Machines
Vágólapra másolva!
Szokatlan átépítésekre specializálódott az Unofficial Machines műhely, szerintük ma is van létjogosultsága a 80-as évek tuningjának. Persze a modern technológiáról se mondanak le...
Vágólapra másolva!
Fotó: Unofficial Machines

A közlekedési szektorban dolgozó kreatívok gyűjtőhelye akar lenni a nemrég életre hívott Unofficial Machines műhely, amely egy motorkerékpár-tanulmány után most egy, a nyolcvanas éveket megidéző Porsche 911-átépítéssel hívja fel magára a figyelmet. A Porsche a nyolcvanas évek elején a Formula-1-es motorjait gyártó TAG műhely tulajdonosa, Mansour Ojjeh számára 1 darab 935 Straßenversion nevű autót épített, amelynek akkor nem lett folytatása. Ez a közútra szabadított versenyautó ihlette most meg a Turbo Spezial nevű átépítést.

Fotó: Unofficial Machines

Megszabadultak a kerek fényszóróktól, de sajnos nem a bukólámpát hozzák vissza, hanem modern LED-es fényszórókat használnak, bőven van látható karbon, és hatalmas méretű a kacsafarok-befejezés. Az Unofficial Machines tervei szerint 100 darab Turbo Spezialt épít, ezek közül 10 darabot kifejezetten pályaautónak – utóbbi még mindezt hatalmas méretű hátsó szárnnyal is megkoronázza. Az utcai modellnél előbbinél 750 LE/950 Nm teljesítményű boxermotort használnak, a pályaautó számait még nem közölték. Nem adják olcsón a mulatságot, hiszen a kiindulási alapot jelentő Porsche 911 Turbo S vételárán felül további 350 000 eurót kérnek az átépítésért.
 

Fotó: Unofficial Machines

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!