Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton többszáz futamon van már túl pályafutása során, mégis a versenypályán kívül élt át életében először halálközeli élményt.

Lewis Hamilton a Hot Ones című műsorban vendégeskedett a közelmúltban, ami arról vált híressé, hogy a meghívott híres emberek csípős ételeket fogyasztanak a beszélgetés során. A 39 éves pilóta gyakran tölti a szabadidejét szörfözéssel, korábban Kelly Slater szörflegendától is vett leckéket, a beszélgetés során pedig elárulta, hogy a legfélelmetesebb pillanatot nem a versenypályán, hanem a tengeren élte meg.

"Húszméteres hullámok voltak, Kelly figyelmeztetett, hogy veszélyes lesz, azt mondta, hogy esélyem sem lesz kijönni, ha bemegyek, de én mégis belemerészkedtem. 

Ahogy elkezdtem evezni, a következő pillanatban már a halálzónában találtam magam. Megfordultam, és látom, hogy jön négy óriási hullám, akkor úgy éreztem, itt a vége.

 Eldobtam a deszkámat, a zátony aljához próbáltam kapaszkodni, miközben hallottam, ahogy a hullámok összecsaptak a fejem felett. A deszkám kettétört, és alig kaptam levegőt, majdnem megfulladtam – idézte fel a rémisztő történetet Hamilton.

F1 Grand Prix Of Monaco 2024
Lewis Hamilton azt hitte, meg fog halni
Fotó: NurPhoto via AFP

Hamilton kétségtelenül minden idők egyik legjobb F1-es pilótájaként vonul majd be a történelemkönyvekbe, hiszen pályafutása során eddig hétszer nyert világbajnokságot, ami a legendás Michael Schumacherrel holtversenyben a legtöbb ebben a sportágban. A Mercedes brit pilótája azonban hosszú ideje küszködik, ugyanis a 2021-es Szaúdi Nagydíj óta egyetlen futamot sem tudott megnyerni a Forma-1-ben, míg a Mercedes két év alatt mindössze egy futamgyőzelmet aratott, az előző idényt győzelem nélkül zárta. A jövőre a Ferrarihoz szerződő Hamilton az idényben eddig 42 pontot gyűjtött, amivel csupán a nyolcadik helyen áll a világbajnoki tabellán, ráadásul 12 egységgel még a csapattársa, George Russell is megelőzi.

A Forma-1-es mezőny legközelebb Montrealban látogat, ahol június 9-én rendezik a Kanadai Nagydíjat.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről