Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A korábban a Haas csapatátó elküldött Günther Steiner elmondta, az Alpine csapatának vezetői helyében biztosan nem vinné a csapathoz Micck Schumachert.

Mick Schumacher sok szakértő szerint komoly eséllyel pályázik az egyik ülésre a 2025-ös versenynaptárban, de a korábban a Haas F1-es csapatát vezető Günther Steiner szerint az Alpine nem járna jól azzal, ha a németnek adna lehetőséget. Steiner szerint az Alpine-nál csak az lehet a cél, hogy a piacon fellelhető legjobb pilótát igazolja le, amennyiben Esteban Ocon és/vagy Pierre Gasly távozik és ez Steiner szerint nem Mick Schumacher. Jelenleg egyik pilótának sincs szerződése a következő évre, így minden bizonnyal legalább az egyik versenyző távozik majd.

Günther Steinernél versenyzett Mick Schumacher, de Steiner most nem igazolná le
Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Az Alpine csapatfőnöke, Bruno Famin korábban elmondta, Mick Schumacher is esélyes arra, hogy a következő szezonban a csapat versenyzője legyen. Steiner jól ismeri a németet, aki versenyzett a Haasnál, de a Red Flags podcastben arról beszélt, hogy az Alpine akkor járna jól, ha a pénzéért a lehető legjobb pilótát igazolná le.

Steiner neveket is említett, szerinte  Carlos Sainz vagy éppen Juki Cunoda is jó megoldás lenne, a kérdésre, miszerint leigazolná-e Schumachert, azt mondta, hogy ebben a helyzetben jelenleg nem.

“A legjobb pilótát kell megszerezned, aki elérhető. Azok a legjobbak, akik jelenleg a legjobban mennek a Forma-1-ben. Nem a leggazdagabb csapatként, csak ez lehet a szempont" - mondta Steiner. 

Az Alpine csapatánál Ocon nem a legjobb napjait éli, hiszen a csapattársával ütközve esett ki a Monacói Nagydíjon. Steiner elmondta, nem kell, hogy a csapattársak barátok legyenek, de "tisztelniük kell egymást. Ha nem akarsz valakivel versenyezni, akkor igazolj el" - adott tanácsot Steiner.

 

A 2024-es Forma-1-es szezon június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről