Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es pilóta, Timo Glock szerint Mick Schumachernek megvan az esélye rá, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba.

Visszatérhet a Forma-1-be Mick Schumacher?

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának 2022 vége óta nincs csapata, akkor rúgták ki a Haastól. A 25 éves pilóta jelenleg egyszerre a Mercedes tartalékpilótája, valamint az Alpine versenyzője a FIA World Endurance Championship (WEC) autóverseny-sorozatban. A francia istálló a kirúgott Esteban Ocon helyére 2025-től új pilótát keres, így Mick Schumacher előtt megnyílhat a lehetőség, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba. A korábbi Forma-1-es versenyző, a német Timo Glock szerint Esetban Ocon mellett Pierre Gasly helye sem biztos jövőre az Alpine-nál, ez pedig honfitársának kedvezhet - írta meg a motorsport.com.

"Szerintem lázongás van mindkettejük részéről, egyikük sem elégedett a jelenlegi helyzettel az Alpine-nál. 

Éppen ezért van remek lehetősége Micknek. Csak továbbra is jól kell teljesítenie a WEC-ben és folyamatosan szem előtt lennie. Ez az egyetlen módja, hogy jövőre üléshez jusson. 

Én szurkolok neki, megérdemli" - vélekedett Schumacher helyzetéről Glock.

F1 Grand Prix Of Monaco 2024 Practice 1
Mick Schumacher visszatérhet a Forma-1-be?
Fotó: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

Ami a 2024-es Forma-1-es szezon további küzdelmeit illeti, az idény június 7. és 9. között a Kanadai Nagydíjjal folytatódik. Nyolc versenyhétvége után a 169 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 113 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről