Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Ferrari spanyol pilótája, Carlos Sainz az F1-es Szaúd-Arábiai Nagydíj előtt vakbélműtéten esett át. A 29 éves sztár eleinte nem akarta vállalni a műtétet, végül az orvosoknak kellett jobb belátásra bírniuk.

Carlos Sainz ugyan nem érzete jól magát, de a Szaúd-Arábiai Nagydíj szabadedzéseit végigcsinálta, ám az időmérő napján vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála, így a műtét elkerülhetetlenné vált számára. A spanyol pilóta helyére a 18 éves Oliver Bearman ugrott be, aki egy remek hetedik helyezést ért el élete első F1-es futamán. 

F1 Grand Prix of United States
Carlos Sainz vakbélműtét miatt nem indulhatott Szaúd-Arábiában
Fotó: Getty Images via AFP/2023 Getty Images

Carlos Sainz életveszélybe kerülhetett volna

Rajthoz akartam állni, el akartam halasztatni a műtétet, de az orvosok szerint bele is halhattam volna, ha kidurran a vakbelem" - 

emlékezett vissza Sainz a Szaúd-Arábiai Nagydíj hétvégéjén történtekre, amikor az első két szabadedzés után döntöttek úgy, hogy inkább Bearmant ültetik a helyére.

"Az a két edzés volt a karrierem legnehezebbje. Egy nagyon megerőltető pályán, rengeteg gyors kanyarral, én pedig nem tudtam enni, alig volt energiám, sokkal többet izzadtam, mint általában. 

Szombat reggel jöttem rá, hogy ez nem valami vírusfertőzés. Kértem, hogy adjanak fájdalomcsillapítót 

és majd a futam után megműthetnek, de amikor az orvosok elmondták, mi a helyzet, inkább vállaltam a műtétet" - idézte a motorsport.com a Ferrari versenyzőjét, akinek egyelőre még nem dőlt el a jövője, de az biztos, hogy Lewis Hamilton érkezése miatt távoznia kell a Scuderiától.

F1 Grand Prix of Monaco
A Monacói Nagydíjon dobogóra állhatott Carlos Sainz, Ausztráliában pedig nyerni tudott
Fotó: NurPhoto via AFP/Luca Barsali/NurPhoto

A 2024-es Forma-1-es szezon június 21. és 23. között a Spanyol Nagydíjjal folytatódik. Kilenc versenyhétvége után a 194 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 138 pontos Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén a 131 pontos Lando Norris áll, mögötte Carlos Sainz 108, Sergio Pérez pedig 107 ponttal rendelkezik.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről