Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es istállója jelezte, hogy a rendőrséghez fordult egy névtelen levél miatt, amelyben Lewis Hamilton autójának szabotálásával vádolják a csapatot.

Toto Wolff, a Mercedes F1-es csapatának főnöke beszélt arról, hogy a rendőrség bevonásával vizsgálják azon névtelen e-mail forrását, amelyben megvádolták a csapatot, hogy szándékosan szabotálják a pilótájuk, a szezon végén a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton autóját. Az említett levelet ugyanazon személyeknek (a Forma-1 és a média képviselőinek) küldték körbe, akiknek február végén is küldtek egy anonim levelet a Red Bull-főnök Christian Horner által állítólagosan küldözgetett szöveges- és képüzenetekről.

Forma-1, F1, Spanyol Nagydíj, 2024, Lewis Hamilton, Mercedes
A Mercedes pilótája, Lewis Hamilton az F1-es Spanyol Nagydíj első szabadedzésén
Fotó: MANAURE QUINTERO / AFP

A levélíró azt állította, hogy ő a Mercedes csapatának tagja, az e-mailjében pedig olyan kijelentések szerepelnek, miszerint 

Toto Wolffék "rendszerszinten szabotálják" Lewis Hamilton autóját, stratégiáját és mentális egészségét, „alattomos” akciók zajlanak, és hogy a csapat „veszélyes úton” jár, amely „végső soron életveszélyes lehet Lewis számára” 

– írta a Motorsport.

Toto Wolff egyértelmű véleménnyel van a Lewis Hamiltonnal kapcsolatos vádakról

A Mercedes mindent tagadott, ami az e-mailben szerepel, és a Hamilton által megnyert második pénteki szabadedzés előtt Toto Wolff elmondta: megfogadta, hogy megtalálják az elkövetőt.

„Nem a csapat egyik tagja írta. Amikor ilyen jellegű e-maileket kapunk, és rengeteg ilyet kapunk, az felkavaró, különösen, ha valaki a halálról és ilyen dolgokról beszél. E konkrét esetben utasítottam, hogy teljes erőbedobással menjünk tovább. A rendőrség is nyomoz az ügyben, az IP-cím után kutatunk. Kutatjuk a telefont. Mindezt azért, mert 

az ilyen jellegű online visszaéléseknek véget kell vetni. Az emberek nem bújhatnak el a telefonjuk vagy a számítógépük mögé, és nem gyalázhatják így a csapatokat vagy a versenyzőket" 

– nyilatkozta a Mercedes főnöke, aki mindenkit biztosított arról, hogy Hamilton és a csapat 12 év közös munka után bízik egymásban, és mindkét fél szeretné a csúcson befejezni a kapcsolatukat.

Az F1-es Spanyol Nagydíj hétvégéje szombaton 12:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, majd 16 órától az időmérőt rendezik meg, míg a 66 körös futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről