Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Forma–1-ben szereplő Alpine csapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore új szerepkörben visszatér az F1-be.

A nemzetközi sajtóban már hetek óta folyt a találgatás arról, hogy a március végén szívműtéten átesett Flavio Briatore 14 év után visszatérhet a Forma-1-be, azok után, hogy örökös eltiltást kapott. Az Alpine aztán pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy az olasz szakember új szerepkört kapott náluk, így a jövőben vezérigazgatói tanácsadóként segíthet az öt ponttal a konstruktőri tabella nyolcadik helyén álló csapatnak kimászni a gödörből.

The F1 Grand Prix Of Monaco
Flavio Briatore újra szerepet kapott a Forma-1-ben
Fotó: NurPhoto via AFP

"A BWT Alpine F1 Team megerősíti, hogy Luca de Meo, a Renault Csoport vezérigazgatója kinevezte Flavio Briatorét a Forma-1-es részleg vezető tanácsadójának. Briatore elsősorban a csapat olyan fontos területeire koncentrál majd, mint a pilótapiacon a tehetségek felkutatása, a jelenlegi struktúra felülvizsgálata és annak tesztelése, valamint stratégiai tanácsadás a sportágon belül" - olvasható a közleményben.

Briatore volt a Benetton csapat vezetője, amikor Michael Schumacher 1994-ben és 1995-ben is világbajnok lett. Ő volt a Renault csapatfőnöke, amikor Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban világbajnok lett, de a „Crashgate” botrány után mennie kellett.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről