Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A rendszeresen különleges megmérettetéseket szervező Red Bull a Forma-1-es Spanyol Nagydíj előtt vízre eresztette két sportolóját, a MotoGP-ben nyolcszoros világbajnok Marc Márquezt és a Visa RB F1-es versenyzőjét, Daniel Ricciardót, hogy egy vitorlásversenyen csapjanak össze.

A mostanság sokat kritizált ausztrál Daniel Ricciardo és a 2025-től a Ducati gyári csapatánál versenyző spanyol Marc Márquez a Red Bull jóvoltából egy különleges megmérettetésen vett részt a Spanyol Nagydíj előtt, ahol az America's Cup-győztes Alinghi vitorláscsapatával kiegészülve megtapasztalhatták, milyen egy AC40-es versenyhajóval száguldani, amely akár 50 csomós sebességre is képes. Bár sokáig fej-fej mellett haladtak, végül Ricciardo bizonyult gyorsabbnak.

A sebesség vízen teljesen más. Talán lassabb, mint aszfalton, de maga az érzés az egészen szuper volt”

 – mondta a spanyol motorversenyző.

Ricciardo eközben a hajók és a Forma-1-es autók közötti aerodinamikai hasonlóságot emelte ki.

"Ezeknek a hajóknak a felépítése és szerkezete sokban hasonlít egy Forma-1-es autó pilótafülkéjéhez. Hihetetlenül érzékenyek a szélre, így az aerodinamikában is van némi hasonlóság. Nagyon finom, kis mozdulatokkal kell irányítani, szóval nagyon hasonlít arra, amit mi csinálunk" – fogalmazott a címvédő Red Bull testvércsapatának pilótája.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről