Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Haas istálló bejelentette, hogy a 2028-as szezon végéig Ferrari motorokat használ majd.

Az amerikai Forma-1-es csapat kedden jelentette be, hogy meghosszabbította az olasz gyártó erőforrásaira vonatkozó szerződését. Nem mellesleg a Haas már korábban szerződtette a Ferrari tehetséges brit versenyzőjét, Oliver Bearmant, aki a csapat egyik pilótája lesz a 2025-ös szezonban. 

A Haas a 2028-as szezon végéig Ferrari motorokat használ majd
Fotó: AFP/Benjamin Cremel

„Nagyon örülök, hogy 2028-ig meghosszabbíthatom az együttműködésünket a Ferrarival. Eddig csak a Ferrari erőforrásaival versenyeztünk, és a folyamatos fejlesztésünk kulcsfontosságú része, hogy ez a stabilitás bekerüljön a következő erőforrás-szabályozásba. 

A Ferrarival való kapcsolat mindig is különleges volt számunkra – már a kezdeti időkben meghatározó szerepet játszottak a programunk létrejöttében, és fontos technikai partnereink voltak az elmúlt kilenc szezonban. 

Örülök, hogy most még több szezon áll előttünk, és köszönöm Fred Vasseurnek és mindenki másnak a Ferrarinál, hogy továbbra is hisznek a projektünkben. Ez a bejelentés csak egy újabb példa a MoneyGram Haas F1 Team hosszú távú ambíciójára – befektetésünk és növekedésünk a sportban folytatódik” – nyilatkozta Ayao Komatsu, a Haas csapatfőnöke.

A Haas istálló a 2016-os Forma-1-be való csatlakozása óta az olaszok motorjait használja, jelenleg a hetedik helyen a konstruktőri vb-pontversenyben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről