A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A Domino-BHSE után a Vasas is biztosította a helyét a vízlabda-bajnokság jövő pénteken kezdődő döntőjében (ezzel megismétlődik a tavalyi finálé), miután egygólos győzelmet aratott a BVSC ellen.

Elődöntő, 5. mérkőzés:
Vasas - BVSC 6-5 (3-1, 0-1, 2-1, 1-2)
Komjádi uszoda, 1200 néző, V: Németh, Bátori
gól: Varga T., Vindisch 2-2, Varga D., Varga Zs. 1-1, illetve Varjas 2, Decker, Fülöp, Németh 1-1

Könyvajánlat

Olvassa el a vízilabda szövetségi kapitányról szóló könyvet!

Az elején biztos vezetést szerzett a Vasas, de a folytatásban könnyen utolérhette volna a BVSC, ha a második játékrészben szinte pillanatok alatt nem hagyja ki egymás után négy (!) emberelőnyös lehetőségét. Gyakorlatilag ezek a hibák el is döntötték a mérkőzés és a döntőbe jutás sorsát, mert a folytatásban végig fölényben játszott a kínálkozó alkalmakat jobban kihasználó Vasas: a befejező játékrész elején már 6-3 volt az előnye. A hajrában ugyan még fokozni tudta az amúgy is nagy feszültséget a BVSC: két emberelőnyből lőtt góllal szépített, de már későn.

A Vasas 4-2-re nyerte a 4 győzelemig tartó párharcot, és készülhet az április 18-án kezdődő döntősorozatra, amely három sikerig tart. Megismétlődik tehát a tavalyi, emlékezetes, Honvéd elleni aranycsata, de mindenki reménykedik abban, hogy botrányok s véres jelenetek nélkül.

A bajnokságban, az alapszakaszban elfoglalt jobb helyének köszönhetően, a BVSC lett a bronzérmes, a pénteken búcsúzó FTC-nek jutott a negyedik hely.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!