Vágólapra másolva!
Anthony Joshua szombaton lépett szorítóba Londonban, ahol kiütéses sikert aratott a bolgár Kubrat Pulev ellen. Az újabb győztes meccse után mindenki azt szeretné, ha összecsapna Tyson Furyvel.

A hírek szerint nincs is olyan messze napjaink két legjobb nehézsúlyú bokszolójának összecsapása.

Eddie Hearn, a világ egyik legfoglalkoztatottabb promótere - és egyben Joshua promótere is - szerint 2021-ben tető alá hozhatják a meccset, ami rekordszámú, négy világbajnoki öv sorsáról döntene.

Anthony Joshua 2018-as meccse az orosz Alexander Povetkin ellen Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Pár nap alatt megszülethet az egyezség, a dátum pedig reálisan május végén lehet valamikor" – mondta Joshua promótere, Eddie Hearn.

Az ügyre hajlik Fury is, aki Joshua győzelme után szinte azonnal egy videót töltött fel a twitterre, amiben azt mondta, Joshuát szeretné következőnek és alig várja, hogy kiüthesse honfitársát.

Fury vs. Joshua - mindenki erre vár Forrás: news.sky.com

Az ügybe még beleszólhat pár külső körülmény. A WBC övét birtokló Furynek elvileg februárban harmadszor is Deontay Wilderrel kellene megküzdenie, míg az IBF, a WBA és a WBO öveit is képviselő Joshuának a kötelező kihívónak számító Oleksandr Usyk következhet a sorban.

Hearn szerint csak a Wilder elleni meccs okozhatna gondot, de mindkét fél szeretné az összecsapást.

Ha Furynek Wilder ellen kell bokszolnia, akkor Joshuának marad Usyk, de mindenki arra vár, hogy összejön a brit boksztörténelem legnagyobb meccse, hogy vitathatatlan bajnokot avathassanak a súlycsoportban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!