Chris Froome csapata is indul a Tour de Hongrie-n

Israel Start-Up Nation
Members of the Israeli cycling team, Israel Start-Up Nation (ISN), lift their bicycles as they train in northern Israel, starting and finishing at the town of Bet Hillel, on May 13, 2020, in preparation for the Tour de France 2020, amid relaxed coronavirus restrictions in country. (Photo by JALAA MAREY / AFP)
Vágólapra másolva!
Chris Froome új csapata, az Israel Start-Up Nation is jelezte indulási szándékát az idei magyar országúti kerékpáros körversenyre, így már négy olyan istálló indulása biztos, mely a legmagasabb kategóriába (World Team) tartozik.

A Tour de Hongrie szervezői csütörtöki közleményükben azt emelték ki, hogy az izraeliek visszatérő résztvevői a viadalnak, már akkor szerepeltek, amikor még csak harmadik kategóriás, úgynevezett kontinentális csapatnak számítottak. Ráadásul nem csupán résztvevői, hanem meghatározó tagjai is voltak rendre a mezőnynek, a 2016-os viadalon Mihkel Räim, 2019-ben pedig Krists Neilands a színeikben szerepelve nyerte meg a versenyt.

Az Israel Start-Up Nation tavaly már a World Teamek közé tartozott és indult a legrangosabb magyar országúti viadalon, s az idei évtől újra sikerült szintet lépniük, hiszen náluk folytatja pályafutását a sportág történetének egyik legjobbja, a négyszeres Tour de France-, kétszeres Vuelta a Espana- és egyszeres Giro d'Italia-győztes Chris Froome.

Az istálló kötelékébe 17 ország 32 kerekese tartozik, köztük a brit sztár mellett olyan klasszis versenyzők, mint a német Andre Greipel és az ír Dan Martin.

Az izraelieket megelőzően az elitbe tartozó gárdák közül a holland Jumbo-Visma, az amerikai Trek-Segafredo és az ausztrál GreenEDGE Cycling nevezett a viadalra.

A 42. Tour de Hongrie nemzetközi kerékpárversenyre 2021. május 12. és 16. között kerül sor.

Mindent egy helyen az Eb-ről