A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Undorítónak nevezte a teniszszurkolók viselkedését az ausztrál miniszterelnök-helyettes

tennis Horizontal
This handout photo released by the Tennis Australia on February 22, 2021 shows Serbia's Novak Djokovic signing autographs for fans after winning against Russia's Daniil Medvedev in their men's singles final match on day fourteen of the Australian Open tennis tournament in Melbourne. (Photo by SCOTT BARBOUR / TENNIS AUSTRALIA / AFP) / -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /SCOTT BARBOUR / TENNIS AUSTRALIA " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A vasárnap befejeződött Ausztrál Nyílt Nemzetközi teniszbajnokságon elhangzott záróbeszédek alatt a pályán kint lévő nézők ordibáltak és fújoltak, amikor az illetékesek a koronavírus-járványról beszéltek. Az ausztrál miniszterelnök-helyettes undorítónak nevezte a nézők viselkeldését.

Ben Rothenberg, a New York Times teniszszakírója szerint "Ngyon furcsa öt heten vannak túl az ausztrálok." Az újságíró elmondta, hogy miközben az egész ország az oltás megkezdésére várt, addig 1200 embert reptettek be Ausztráliába csak azért, hogy megrendezhessék az év első Grand Slam versenyét.

Jayne Hrdlicka, a melbourne-i verseny igazgatótanácsának elnöke a reményt és az optimizmust emelte ki, amikor arról beszélt, hogy megrendezhették a versenyt. A közönség ekkor kezdett el először ordítani és fütyülni. Ne feledjük, hogy a viadal közepén volt öt olyan nap, amikor menet közben tették zárt kapussá az eseményt, mert a helyi repülőtér egyik kocsmáját koronavírus-gócpontnak kiáltották ki. "Nagy veszteségek és rendkívüli költségek kifizetésével tudtuk csak ezt a verseny megrendezni" - mondta a versenyigazgató. Mivel az oltások hamarosan megérkeznek Ausztráliába, eljött az optimizmus és a reménykedés ideje" - tette hozzá.

Novak Djokovic rajongóinak gyűrűjében Melbourne-ben Forrás: AFP/Scott Barbour

A közönség ekkor újabb tüntetésbe kezdett.

Michael McCormack ausztrál miniszterelnök-helyettes hétfőn a BBC szerint "undorítónak" nevezte a hallgatóság viselkedését.

mondta a politikus. "Az oltásnak vissza kell állítania a normális életet Ausztráliában."

Távoznak a nézők az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságról Melbourne-ben 2021. február 12-én, mert Victoria állam kormánya ötnapos karantént rendelt el az új koronavírus Nagy-Britanniában azonosított változatának megjelenése miatt Forrás: MTI/AAP/Dean Lewins

A dolog pikantériája, hogy az idei év első GS-versenyét az a Novak Djokovic nyerte meg, aki korábban számos megszólalásában az oltások ellen ágált. "Így az Ausztrál Open 2021-ben úgy fejeződik be, hogy a közönség tüntet, míg Djokovic felemeli a trófeát - írta Ben Rothenberg a Twitteren.

Ausztráliában február 22-én kezdődnek a tömeges oltások.

Forrás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!