A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság első fordulójában az előző szezonban ezüstérmes Arsenal 2-0-ra legyőzte a Wolverhampton Wanderers csapatát.

Az Ágyúsok az előző szezonban szereplő alapcsapatukkal álltak fel a meccsre, a nyáron szerződtetett hátvéd, az olasz válogatott Riccardo Calafiori ezúttal a kispadon kapott helyet, csakúgy mint a brazil válogatott Gabriel Jesus, akit az előző szezonban Kai Havertz kiszorított a támadószekcióból. 

A Farkasok az előző szezonban sem voltak túlságosan veretesek, nyáron pedig rendkívül meggyengültek, ugyanis eladták a Chelsea-nek a legjobb játékosukat, a portugál Pedro Netót. 

A német válogatott Kai Havert szerezte az Arsenal szezonbeli első gólját
Fotó: AFP/Adrian Dennis

Az észak-londoni csapat remekül kezdte a meccset, az első félidőben szinte végig egykapuzott, a 25. percben pedig megszerezte a vezetést a sokadig helyzetéből. Az angol Eb-ezüstérmes Bukayo Saka tekert jobbról középre, az érkező Kai Havertz pedig hét méterről védhetetlen gólt fejelt a Wolves kapujába. 

A folytatásban sem változott a játék képe, az Arsenal elképesztő dominanciát mutatott, több mint 60%-ban birtokolta a labdát és folyamatosan termelte a lövéseket. Ezzel szemben a Farkasoknak egy kaput eltaláló lövésük volt az első félidőben, igaz, akkor az Európa-bajnok David Rayának bravúrt kellett bemutatnia. 

A második félidőre a Wolverhampton Wanderers sokkal élesebben jött ki, az Arsenal pedig visszavett a tempóból és inkább passzív labdatartással védekezett. Az utolsó 20 percre aztán az Arsenal újra felpörgette a játékot, a 74. percben pedig eldöntötte a mérkőzést. 

Bukayo Saka góllal és gólpasszal kezdte a szezont
Fotó: AFP/Adrian Dennis

Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Havertz tálalt a jobb oldalon meginduló Sakának, aki befele cselezett, majd 14 méterről visszabombázta a labdát a kapu bal oldalába. Az Ágyúsok ezzel hozták a kötelezőt, és a Liverpoolhoz hasonlóan papírforma győzelemmel kezdték a Premier League idei szezonját. 

Ezen kívül további három meccset rendeztek szombat délután. 

A Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth 1-1-es döntetlent játszott a Nottingham Forest otthonában. A magyar válogatott balhátvéd kezdőként lépett pályára, és végigjátszotta a találkozót. 

A Brighton 3-0-ra nyert az Everton ellen a Goodison Parkban, ezzel a csapat nyáron kinevezett edzője, a 31 éves Fabian Hürzeler győzelemmel mutatkozott be a Premier League-ben. 

A Newcastle United hazai pályán 1-0-ra verte az újonc Southampton csapatát, mindezt úgy, hogy Fabian Schar 28. percben történt kiállítása miatt több mint egy órát emberhátrányban játszottak a Szarkák. 

Premier League, 1. forduló:
Arsenal-Wolverhamtpon Wanderers 2-0 (1-0)
Everton-Brighton 0-3 (0-1)
Newcastle United-Southampton 1-0 (1-0)
Nottingham Forest-Bournemouth 1-1 (1-0)
Ipswich Town-Liverpool 0-2 (0-0)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!