Joshua már tavasszal visszavághat az őt elverő Usziknak

Box TOPSHOTS Horizontal BOXING
Ukrainian boxer Oleksandr Usyk (L) fights British heavyweight champion boxer Anthony Joshua at the end of their heavyweight boxing match at Tottenham Hotspur Stadium in north London on September 25, 2021. - Usyk defeated Joshua on points. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Tavasszal rendezhetik meg a visszavágót a brit Anthony Joshua és az ukrán Olekszandr Uszik között a nehézsúlyú profi ökölvívás három nagy világszervezetének övéért.

A jövő évi időpontot, amelyről a Sky Sports adott hírt, Eddie Hearn, a szigetországi bokszoló promótere jelentette be.

A felek szeptember 26-án ütköztek meg Londonban, s meglepetésre a kihívó Uszik egyhangú pontozással verte a WBA, a WBO, és az IBF - továbbá a kisebb súlyú szervezet, az IBO - világbajnokát a 12 menetes találkozón. A címmeccsükről született szerződés záradéka szerint Joshua veresége esetén jogosult a visszavágóra, a trónfosztott brit mérkőzésszervezője ezért jelentette be most a jövő tavaszi dátumot.

Olekszandr Uszik (balra) meglepően simán győzte le az esélyesebbnek tartott Anthony Joshuát Forrás: AFP/Adrian Dennis

Az ukrán bokszoló sikerével megőrizte hibátlan mérlegét 19. fellépésén 19. győzelmét aratva, míg Joshua 24 nyertes meccse mellett két vereséget számlál. A brit két héttel ezelőtti kudarcával messzire került a profi boksz királykategóriája egyesített világbajnoki címének megszerzésétől, amelyre akkor nyílt volna lehetősége, ha nyer Uszik ellen, és belátható időn belül ringbe szállhatott volna honfitársával, Tyson Furyval a titulusért.

Fury a negyedik nagy világszervezet, a WBC bajnoka, az övét sikerrel védte meg a magyar idő szerint vasárnap (ma) hajnali Las Vegas-i összecsapáson, kiütéssel diadalmaskodva az amerikai Deontay Wilder fölött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!